kitay-i-pivdenna-afrika-stoyat-na-noviy-istorichniy-vidpravniy-tochtsi-lider-knr-na-samiti-briks

"Китай і Південна Африка стоять на новій історичній відправній точці": лідер КНР на саміті БРІКС

 • 1149674 переглядiв

КИЇВ. 22 серпня. УНН. Лідер Китаю Сі Цзіньпін, прибувши до Йоганнесбурга для участі в саміті БРІКС, заявив, що КНР та Південна Африка на "новій історичній відправній точці". Про це інформує УНН, посилаючись на AFP.

Цитата

"Сьогодні ми стоїмо новій історичній відправній точці, успадковуємо дружбу, поглиблюємо співпрацю та зміцнюємо координцію. Це є спільні прагнення двох країн, а також важливі завдання, покладені на нас часом", - сказав Сі після зустрічі зі своїм колегою Сирілом Рамафосою в Преторії.

Доповнення

У понеділок, 21 серпня, напередодні БРІКС, Сі оприлюднив звернення, у якому зазначив, що підтримує "тісний зв'язок" Рамафосою, і вони разом "досліджують можливості співпраці, розвиваються і протистоять спільним викликам". Він заявив, що країни підтримують координацію з основних міжнародних і регіональних проблем.

Сі підкреслив, що під час зустрічі з президентом ПАР складе план для "нової глави всебічного стратегічного партнерства": "З огляду на глибокі зміни, яких не було протягом століття, міцні китайсько-африканські відносини та продуктивна китайсько-африканська співпраця дадуть новий імпульс глобальному розвитку та забезпечать більшу стабільність у світі".

Крім цього, він повідомив, що працюватиме з африканськими лідерами, щоб "привнести в Африку" більш ефективні ініціативи щодо сталого розвитку, розширити співпрацю в сільському господарстві, виробництві, новій енергетиці та цифровій економіці, а також сприяти економічній інтеграції, індустріалізації та модернізації сільського господарства Африки. 

Нагадаємо

Сьогодні, 22 серпня, у Південно-Африканській республіці стартує саміт БРІКС.

Лідери з усього світу почали прибувати до Йоганнесбурга у ПАР на 15-й щорічний саміт БРІКС.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    рф вивела у Чорне море новий ракетоносій "Циклон" - Гуменюк

     • 1310495 переглядiв