kim-chen-in-poobitsyav-vikonati-vsi-domovlenosti-z-rf

Кім Чен Ин пообіцяв виконати всі домовленості з рф

 • 263132 переглядiв

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. Лідер КНДР Кім Чен Ин висловив рішучість виконати домовленості, досягнуті на його саміті минулого місяця з російським диктатором володимиром путіним. Про це він заявив під час зустрічі з міністром закордонних справ росії сергієм лавровим, повідомляє в п’ятницю державне ЗМІ KCNA, пише Reuters, передає УНН.

Деталі 

Кім і лавров обговорили шляхи нарощування співпраці для активного реагування на регіональні та глобальні проблеми на основі «твердих політичних і стратегічних довірчих відносин», і лавров передав вітання путіна Кіму, повідомляє KCNA.

Кім Чен Ин пообіцяв «розробити стабільний, перспективний, далекосяжний план для відносин КНДР і росії в нову еру шляхом сумлінного виконання домовленостей... і просувати справу побудови могутньої держави», - йдеться в повідомленні KCNA. 

Зазначається, що міністр закордонних справ Північної Кореї Чхе Сон Хуей і лавров підписали план обмінів на 2024-2025 роки під час окремих переговорів щодо продовження саміту та вивчення більшої співпраці в економіці, культурі та передовій науці та технологіях.

Двоє дипломатів також обговорили, як вивести двосторонні зв'язки «на вищий рівень».

«Обидві сторони провели поглиблений обмін думками щодо активізації спільних дій щодо кількох регіональних і міжнародних питань, включаючи ситуацію на Корейському півострові та в регіоні Північно-Східної Азії, і досягли консенсусу щодо них», — йдеться в іншій доповіді KCNA.

Зазначається, що після зустрічей лавров покинув Пхеньян.

Також відомо, що лавров під час прийому в середу подякував Пхеньяну за «непохитну і принципову підтримку» росії у війні в Україні та пообіцяв «повну підтримку та солідарність» КНДР.

Нагадаємо

У середу міністр закордонних справ росії сергій лавров прибув до Північної Кореї, коли дві країни налагоджують тісніші оборонні відносини. лавров, який востаннє відвідував ізольовану країну в 2018 році, зустрівся в Пхеньяні зі своїм північнокорейським колегою Чхо Сон Хуі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: лавров готовий рекомендувати росіянам відпочивати у Північній Кореї

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Кім Чен Ин пообіцяв виконати всі домовленості з рф

     • 263132 переглядiв