ukenru
kilkist-zagiblikh-cherez-viverzhennya-vulkanu-u-noviy-zelandiyi-zrosla-do-vosmi

Кількість загиблих через виверження вулкану у Новій Зеландії зросла до восьми

 • 10013 переглядiв

КИЇВ. 12 грудня. УНН. Число жертв виверження вулкану на туристичному острові у Новій Зеландії сягнуло вісьмох осіб. Двоє людей померли у лікарнях внаслідок отриманих травм. Про це повідомляє DW, інформує УНН.

"Кількість загиблих внаслідок виверження вулкану на острові Вайт-Айленд у Новій Зеландії зросла до вісьмох осіб. У ніч на четвер, 12 грудня, двоє людей померли в лікарнях від травм. За даними міністерства охорони здоров'я Нової Зеландії, у важкому стані перебувають ще понад 20 людей. Ймовірно, у зоні лиха знаходяться тіла ще дев'ятьох загиблих, однак через загрозу повторного виверження рятувальники не можуть їх вивезти", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 9 грудня сталося виверження вулкану на приватному острові Вайт-Айленд, який відкритий для туристів. Загалом на острові та біля нього під час стихії перебували близько сотні людей, розповіла прем'єр-міністер Нової Зеландії Джасінда Ардерн.

"Вайт-Айленд знаходиться приблизно в 50 кілометрах від основних островів країни. На ньому розташований найактивніший конусний вулкан Нової Зеландії, який на близько 70 відсотків занурений у море", - пише DW.

Як повідомлялося раніше, Нова Зеландія запросила 1,2 млн кв. см донорської шкіри пораненим.

Українські Національні Новини

Новини Світу