kabmin-peredav-spetstekhnoeksport-u-pidporiadkuvannia-minoborony

Кабмін передав "Спецтехноекспорт" у підпорядкування Міноборони: ініційовано аудит компанії

 • 34564 переглядiв

Сьогодні, 4 жовтня, Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про передачу цілісного майнового комплексу дочірнього підприємства Державної компанії "Укрспецекспорт" — Державного госпрозрахункового зовнішньоторгівельного підприємства "Спецтехноекспорт" — до сфери управління Міністерства оборони України, передає УНН із посиланням на Міноборони.

Деталі

За даними відомства, у зв’язку з виявленими проблемами з дебіторською заборгованістю та іншими фінансово-господарськими порушеннями, Міністерство оборони ініціювало проведення аудиту діяльності "Спецтехноекспорту".

"Це рішення було ухвалено після того, як аудиторська група зіткнулася з суттєвими перешкодами під час проведення внутрішнього аудиту, включно з обмеженим доступом до документів та системи обліку.

Серед основних проблем — ненадання доступу до оригіналів документів, затримки з наданням інформації та неповні відповіді на запити, що ускладнює проведення повного аудиту", - йдеться у повідомленні.

У відомстві додали, що це перша спроба перевірки діяльності "Спецтехноекспорту" з боку Міноборони за останні два роки, з моменту переходу підприємства у 2022 році від "Укроборонпрому" до сфери Головного управління розвідки Міноборони.

Наразі аудит триває, і остаточну оцінку діяльності компанії можна буде надати після його завершення.

В межах подальших реформ Міністерства оборони планується ліквідація компаній-спецімпортерів з перенесенням їх функцій до Агенції оборонних закупівель, аби уникнути дублювання функцій і підвищити ефективність оборонних процесів, резюмували у відомстві.

Популярні

Новини по темі