Відзначається, що незважаючи на несуттєве погіршення погодних умов у другій половині жовтня, обсяг виробництва становитиме більше 50 млн гектолітрів, що перевищує як французькі, так і іспанські показники в 46 і 47 млн гектолітрів відповідно.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сухе або напівсолодке: "Коктебель" визначив винні уподобання українців
У конфедерації відзначили, що перевагою нинішнього італійського врожаю є не тільки кількість, але і якість: більше 70% врожаю можна буде використовувати для виробництва вин високої якості, для виробництва столових вин використовують тільки близько 30% врожаю.
Як писав УНН, українці збільшують споживання вина вітчизняного виробництва.
При цьому, згідно з результатами "Коктебель" наші співвітчизники люблять напівсолодке вино більше ніж сухе.