initsiativa-zerno-z-ukrayini-na-samiti-zibrali-blizko-150-mln-dolariv

Ініціатива "Зерно з України": на саміті зібрали близько 150 млн доларів

 • 1177967 переглядiв

КИЇВ. 26 листопада. УНН. Гуманітарна програма України, яка спрямована на подолання продовольчої кризи в країнах Африки та Азії, на першому саміті зібрала близько 150 млн доларів з понад 20 країн-учасниць та ЄС. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський під час брифінгу, передає УНН.

Цитата

«Станом на сьогодні, понад 20 держав і ЄС беруть фінансову участь в цій ініціативі, ще понад 10 держав готуються приєднатися. Наші дипломати та партнери будуть працювати постійно, щоб розширити коло учасників ініціативи. На сьогодні на першому установчому саміті ми вже зібрали біля 150 млн доларів», - сказав Зеленський.

Деталі

Офіс Президента повідомив, що за ініціативи Володимира Зеленського стартувала гуманітарна програма GrainfromUkraine, у межах якої українське продовольство направлятимуть до країн Африки та Азії, які потерпають від продовольчої кризи.

Так, у межах програми країни-учасниці закуповуватимуть українську агропродукцію, що відправляється на експорт, і передаватимуть її країнам, які перебувають на межі голоду.

Зеленський повідомляв, що в рамках Grain from Ukraine до кінця наступної весни планують відправити мінімум 60 суден з українським продовольством до найбідніших країн Африки.

Доповнення

Так, Франція та Бельгія виділять 16 млн євро на програму "Зерно з України".

Польща планує виділити 20 млн дол. на програму "Зерно з України".

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Австрія виділить 3,8 млн євро на ініціативу "Зерно з України"

     • 970742 переглядiв

    Померла зв'язкова УПА Параска Гальчук

     • 997926 переглядiв

    Польща планує виділити 20 млн дол. на програму "Зерно з України"

     • 1001327 переглядiв

    рашисти завдали авіаудару по Часовому Яру: троє людей поранені

     • 809531 переглядiв