indyvidualnyi-pidkhid-i-vidsutnist-biurokratii-nardep-pro-te-yak-na-mistsiakh-neobkhidno-vyrishuvaty-problemy-veteraniv-rosiisko-ukrainskoi-viiny

Індивідуальний підхід і відсутність бюрократії – нардеп про те, як на місцях необхідно вирішувати проблеми ветеранів російсько-української війни

 • 58139 переглядiв

Індивідуальний підхід і відсутність бюрократії – нардеп про те, як на місцях необхідно вирішувати проблеми ветеранів російсько-української війни.

Учасникам бойових дій для того, щоб вирішити проблеми, з якими вони стикаються у цивільному житті, доводиться звертатися до різноманітних інстанцій. Цю систему треба спростити і зробити більш ефективною. Таку думку озвучив член комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Сергій Гривко в коментарі УНН.

За словами народного депутата, з цією метою в Україні вирішили запровадити інститут "помічник ветерана".

У принципі, кожен ветеран стикається з різними проблемами, різними. Відповідно, тому з’явилася ідея з інститутом "помічник ветерана". Щоб скоординувати його (ветерана – ред.) і вирішувати питання максимально швидко, забезпечити найефективніший підхід. Тобто, якщо зараз роблять єдине вікно, наприклад, у ЦНАПах, то ветеран приходить до вікна і закриває всі соціальні питання: допомоги, пільги і таке інше. Є гарячі лінії, які створюються для того, щоб роз’яснювати і направляти ветерана

- зазначив Сергій Гривко.

Нардеп додав, що, на його думку, основні проблеми, які нині турбують ветеранів – це медична реабілітація та психологічна допомога. При цьому, як відзначає Гривко, учасники бойових дій повинні більш активно вказувати владі на ті питання, які потребують максимально швидко вирішення.

Також, за словами нардепа, більшу активність у цьому напрямку повинна проявляти і місцева влада.

"Усе залежить від активності самих органів місцевого самоврядування. Бо вони, як четверта влада, - максимально незалежні, самостійні, їх вплив, скажімо, такий опосередкований, але вони ідуть на зустріч. Є певні громади в Україні, які максимально забезпечують ветеранам комфортні умови, бо у них є можливості і ресурси", – підсумував Сергій Гривко.

Додатково

Член комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Мизайло Цимбалюк розповів, що коштів, які держава виділяє на вирішення житлових проблем ветеранів, недостатньо. Водночас, практично вирішено питання протезування для осіб з інвалідністю.

Нагадаємо

Напередодні відкриття у Броварській громаді ветеранського хабу мер Броварів мер Ігор Сапожко розповів, що у міської ради є чітке розуміння того, що ветеранська політика – це, фактично, ключовий напрямок її діяльності.

"Зараз в нашій громаді нараховується до двох тисяч ветеранів, з них 278 – це особи з інвалідністю. І як би ми того не хотіли, поки триватиме війна, кількість цих людей, на жаль, зростатиме. Їм потрібна психологічна та фізична реабілітація, комусь треба допомогти з роботою, житлом. Ми щодня стикаємося з цими питаннями тут, на місці. І, звісно, щоб їх вирішувати потрібно, щоб працювали відповідні державні програми і було належне фінансування. Ми зі свого боку теж виділяємо певні кошти на підтримку ветеранів, спрощуємо процедури вирішення нагальних питань. Адже ці люди зі зброєю в руках захищали нашу землю, ї їм треба віддати належну повагу", - зазначив Сапожко.

Є велика потреба в фізичній реабілітації - у Броварській міськраді розповіли про основні проблеми, з якими стикаються ветерани російсько-української війни19.08.24, 17:00

Захар Подкидишев

Слайдер

    Популярні

    Новини по темі

    Ціна нафти продовжує падати: у чому ж причина

     • 19972 переглядiв