impichent-prezidenta-gruziyi-deputati-podali-zyavku-do-konstitutsiynogo-sudu

Імпічент президента Грузії: депутати подали зявку до Конституційного суду

 • 330034 переглядiв

КИЇВ. 11 вересня. УНН. Депутати парламентської більшості підписали заявку щодо імпічменту президента Грузії. Її передадуть до Конституційного суду. У разі позитивного рішення Феміди, за припинення повноважень глави держави будуть голосувати вже у парламенті, хоч голосів і не вистачає, пише NewsGeorgia, передає УНН.

Деталі

80 депутатів парламентської більшості підписали заявку щодо імпічменту президента Грузії, повідомила партія "Грузинська мрія". Комітет парламенту з процедурних питань і правил підтвердив дійсність підписів, Документ передають до Конституційного суду.

У документі зазначено, що президентка Саломе Зурабішвілі порушила підпункт "а" пункту 1 статті 52 Конституції, в якому йдеться про те, що президент здійснює представницькі повноваження у зовнішніх відносинах за згодою уряду.

У Конституційного суду є місяць, щоб ухвалити рішення. Якщо він визнає порушення Конституції, парламент голосуватиме за імпічмент президенту. Для цього потрібно 100 голосів, яких парламентська більшість не набирає. У "Грузинській мрії" кажуть, що знають про це, але мають діяти відповідно до закону і регламенту.

Доповнення

Політичний скандал у Грузії вибухнув після того, як уряд країни заборонив Президентці Саломе Зурабішвілі їхати в європейське турне, але та все одно поїхала. Через це правляча партія запустила процедуру імпічменту глави держави.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі не збирається йти в відставку, не зважаючи на бажання правлячої партії “Грузинська мрія — Демократична Грузія”, яка запустила процедуру імпічменту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боррель у Тбілісі - "Ми повністю віддані підтримці прагнень Грузії до ЄС"

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Херсонщина знову вогнем окупантів: є поранені

     • 252361 переглядiв

    У рф заочно арештували мера Дніпра Бориса Філатова

     • 178832 переглядiв