ilon-mask-zibrav-ponad-miliard-perehliadiv-poshyryvshy-desiatky-omanlyvykh-postiv-pro-vybory-v-ssha

Ілон Маск зібрав понад мільярд переглядів, поширивши десятки оманливих постів про вибори в США

 • 16234 переглядiв

Ілон Маск зробив щонайменше 50 публікацій з дезінформацією про вибори США на платформі X з січня 2024 року. Дослідники виявили, що ці пости переглянули майже 1,2 мільярда разів.

Згідно з дослідженням інтернет-експертів, технологічний мільярдер Ілон Маск зробив щонайменше 50 публікацій на платформі X із січня 2024 року, які містять дезінформацію про президентські вибори у США. Їх переглянули майже 1,2 мільярда разів. Пише УНН із посиланням на France24 та ORF.

Деталі

Дослідники з Центру протидії цифровій ненависті (CCDH) стверджують, що з січня ідентифікували 50 дописів Ілона Маска, який має понад 193 мільйони підписників у соціальних мережах. Ці дописи містили передвиборчі заяви, які згодом були спростовані незалежними фактчекерами.

Організація також повідомила, що цього року дописи засновника "SpaceX" і власника платформи Х,  переглянули майже 1,2 мільярда разів.

"Тепер це війна": Маск подав до суду на рекламодавців через "бойкот" X07.08.24, 18:59

Маск є прихильником правого колишнього президента США і нового кандидата в президенти від Республіканської партії Дональда Трампа.

Доповнення

Маск також викликав критику за те, що оприлюднив оброблене за допомогою штучного інтелекту (ШІ) відео про кандидата в президенти від Демократичної партії Камалу Гарріс. Йшлося про те, що "що 81-річний президент Джо Байден був старим і що Гарріс сама була найбільшим найманцем у різноманітності".

Нагадаємо

Дональд Трамп повідомив, що дасть інтерв'ю Ілону Маску 12 серпня. Деталі розмови не розкриваються.

Популярні

Новини по темі