ukenru
humeniuk-rosiiany-menshe-staly-atakuvaty-kalibramy-iz-kompleksnykh-prychyn-zokrema-i-lohistychnykh

Гуменюк: росіяни менше стали атакувати "Калібрами" із комплексних причин, зокрема і логістичних

 • 49042 переглядiв

росіяни стали менше використовувати ракети "Калібр" через логістичні проблеми, в тому числі труднощі з обслуговуванням пускових установок і їх перезарядкою в бухтах Севастополя.

Однією із причин, чому росіяни почали менше застосовувати "Калібри" є і логістичні проблеми. Про це повідомила начальниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону, пише УНН.

Для росіян проблематично і обслуговувати ракетні установки які випускають "Калібри" і перезавантажуватись "Калібрами", тому що вся ця логістика та інфраструктура залишається в Севастопольських бухтах, а туди для ракетоносіїв зараз дуже проблематично дістатися

- каже Гуменюк.

За її словами, росіяни відчувають небезпеку, це підтверджують висновки британської розвідки про те, що вони укріплюють свій пункт базування у новоросійську та намагаються загородити його.

"Ми вже говорили, що патрульні кораблі та катери, наважувались виходити з акваторії на російської бухти тільки для того ,щоб перевірити і підправити нові загородження які вони там намостили" - додала вона.

Нагадаємо

Напередодні керівник Головного управління розвідки міністерства оборони України Кирило Буданов повідомляв, що росія накопичила ракети "Калібр" і тепер готова застосувати їх після поповнення своїх запасів.

Додатково

Директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін раніше розповів, що їхні фахівці можуть абсолютно точно визначити носій, з якого у той чи інший день ворог запускає по Україні ракети "Калібр".

"Наші фахівці можуть точно визначити, звідки була випущена ракета - з корабля чи підводного човна, а також вирахувати, з якого саме судна та під чим командуванням. Щоб правоохоронні органи точно знали, кому повідомляти про підозру", - зазначив Рувін.

Нагадав, що КНДІСЕ - наразі єдиний в Україні, хто може розшифровувати чорні скриньки зі збитих літаків і вертольотів окупантів.

"Зокрема, ми встановили, який саме літак бомбив телевежу у Харкові 6 березня 2022 року та з якого аеродрому він вилетів. Російський бомбардувальник Су-34 збили наші захисники, а пілот встиг катапультуватися. Його затримали та засудили до 12 років ув’язнення. Потім російського пілота обміняли на багатьох українських військовополонених", - розповів директор КНДІСЕ.