hlava-mzs-lytvy-pro-namiry-trampa-pryznachyty-vensa-vitse-prezydentom-vstupaiemo-na-terytoriiu-nevyznachenosti

Глава МЗС Литви про наміри Трампа призначити Венса віце-президентом: вступаємо на територію невизначеності

 • 9865 переглядiв

Міністр закордонних справ Литви прокоментував потенційний вплив вибору Дональдом Трампом Джея Де Венса в якості віце-президента, заявивши, що це означає "вступ на територію невизначеності".

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс, коментуючи намір кандидата в президенти США Дональда Трампа призначити віцепрезидентом сенатора-республіканця Джея Ді Венса, заявив, що "ми вступаємо на територію невизначеності". Про це УНН пише з посиланням на Литовське національне телебачення.

Ми, звісно, перетинаємо кордон, можливо, або ж вступаємо на територію і в історію невизначеності, де важко з упевненістю передбачити дії і партнерів, і супротивників

- сказав Ландсбергіс журналістам у Сеймі у вівторок.

Міністр також зазначив, що згідно з принциповою позицією Литви щодо невтручання у внутрішні справи інших країн, не даватиме більш розширеного коментаря.

Литва не бере участі у виборах у Сполучених Штатах Америки, ми не можемо голосувати, не можемо допомагати обирати кандидатів на посаду віцепрезидента або інші посади, і тому я не хотів би якось втручатися в цей процес, навіть із публічними коментарями

- сказав він.

Відповідаючи на запитання про те, що кандидатура Венса може означати для України, Ландсбергіс сказав, що це означає, що "ми вступаємо в невідомість". "Будуть реалізовані деякі різкі заяви чи ні, сьогодні ми сказати не можемо", - зазначив міністр.

Додамо

Сенатор від штату Огайо Джей Ді Венс, кандидат у віцепрезиденти США від Дональда Трампа, виступав проти військової допомоги США Україні, але не підтримує російського вторгнення, і раніше робив зневажливі зауваження на адресу Трампа, перш ніж стати одним із його вірних союзників.

Віцепрезидентка США Гарріс запросила на дебати Венса з команди Трампа: що відомо16.07.24, 17:43

Популярні

Новини по темі

Комітет ВР підтримав акциз на солодкі газовані напої

 • 22093 переглядiв