henshtab-na-fronti-vidbulosia-135-boiezitknen-na-toretskomu-napriamku-sytuatsiia-napruzhena

Генштаб: на фронті відбулося 135 боєзіткнень. На Торецькому напрямку ситуація напружена

 • 32011 переглядiв

На передовій відбулося з початку доби 135 бойових зіткнень. Зафіксована напружена ситуація на Торецькому напрямку. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, передає УНН.

Деталі

Протягом доби терористи завдали по території України 6 ракетних ударів з використанням 16 ракет. Крім того, ворог здійснив 36 авіаційних ударів (скинув 51 КАБ), задіяв 303 дрони-камікадзе та понад 2600 обстріляв позиції наших військ і населених пунктах із використанням різних типів зброї

- Генеральний штаб ЗСУ.

Ситуація на напрямках

На Харківському: терористи 11 разів штурмували позиції ЗСУ в районах Липців, Вовчанська і Глибокого. В районі Вовчанська на даний час триває бій.

На Куп’янському: ворог 4 рази атакував позиції Захисників. Бої велися поблизу Стельмахівки, де 3 атаки було відбито, ще 1 - продовжується.

На Лиманському: ворожі війська 29 разів атакували українські війська. У районах населених пунктів Греківка, Невське, Макіївка, Терни відбито 23 атаки, п’ять атак ворога триває. Також триває бій в Серебрянському лісі.

На Сіверському: українські сили відбили 3 атаки загарбника поблизу Верхньокам’янського та Виїмки.

На Краматорському: зазнали невдачі п’ять спроб загарбників просунутися поблизу Калинівки. На даний час триває одне боєзіткнення.

На Торецькому: окупанти 17 разів намагалися потіснити ЗСУ поблизу Деліївки, Торецька, Північного та Нью-Йорка.

На Покровському: противник 34 штурмував позиції ЗСУ. Найбільша активність агресора зберігається в районах Калинового, Новоолександрівки, Воздвиженки, Євгенівки, Прогреса, Яснобродівки, Уманського і Карлівки. Відтак було відбито 24 ворожі атаки, ще 10 боєзіткнень тривають. Зокрема, біля Євгенівки, Воздвиженки та Калинового.

На Курахівському: налічується 12 бойових зіткнень. Супротивник намагався безуспішно просунутися в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Парасковіївка та Костянтинівка.

На Времівському: ворог провів 4 спроби штурму позицій наших воїнів поблизу населених пунктів Водяне, Урожайне та Макарівка. Противник активізувався на Оріхівському напрямку, де за день здійснив 9 безуспішних атак неподалік населених пунктів Роботине та Щербаки.

На Придніпровському: ЗСУ відбіли 3 штурми на лівобережжі Дніпра.

Генштаб про ситуацію на фронті: на Торецькому напрямку зросла кількість ворожих атак, на Оріхівському теж є загострення03.07.24, 16:50

Популярні

Новини по темі

У рф палає курський завод тракторних запасних частин

 • 19678 переглядiв

На Київщині велосипедист загинув у ДТП

 • 20068 переглядiв