ukenru
golubovska-v-ukrayini-nevdovzi-stane-dostupnim-likuvannya-covid-19-na-osnovi-plazmi-tikh-khto-oduzhav

Голубовська: в Україні невдовзі стане доступним лікування COVID-19 на основі плазми тих, хто одужав

 • 18856 переглядiв

КИЇВ. 14 квітня. УНН. В Україні найближчим часом стане доступним лікування коронавірусної хвороби COVID-19 на основі плазми тих, хто одужав. Про це написала у Facebook лікар-інфекціоніст, член оперативного штабу із запобігання поширенню коронавірусу Ольга Голубовська, передає УНН.

“У мене, друзі, є для вас чудова новина - скоро у нас буде можливість детекції антитіл у перехворілих COVID-19 методом ІФА (імуноферментний аналіз крові) і, отже, ми зможемо швидко розширити наші терапевтичні можливості для важких хворих плазмою реконвалесцентів. І я дуже рада, що це будуть наші, українські тест-системи. Так що йдемо в ногу з часом”, - написала Голубовська.

Наразі, за її словами, лікарям доводиться все робити з нуля - вчитися правильно вести хворих згідно з основним принципом "не нашкодь", аналізувати наш і весь світовий досвід, впроваджувати нові інструментальні методи діагностики в практику, щоб поліпшити якість надання медичної допомоги.

Як повідомляв УНН раніше, Україна стала п'ятою країною в світі, вченим і медикам якої вдалося розробити власні імуноферментні тест-системи для визначення антитіл до коронавірусу в організмі людини.

Українські Національні Новини

Здоров'я