ft-yes-hotuie-varianty-spivpratsi-zi-ssha-na-vypadok-peremohy-trampa

FT: ЄС готує варіанти співпраці зі США на випадок перемоги Трампа

 • 11994 переглядiв

ЄС планує запропонувати США швидку торговельну угоду, якщо Трамп переможе. У разі введення ним штрафних тарифів, ЄС готовий відповісти власними митами до 50% на американські товари.

У разі перемоги Дональда Трампа на виборах президента США, ЄС запропонує Вашингтону швидку торговельну угоду та цільову відповідь у випадку введення ним штрафних тарифів на товари Євросоюзу. Про це пише Financial Times, передає УНН.

Деталі

У виданні пояснюють, що на думку чиновників ЄС підхід "батога і пряника" - це найкраща відповідь Трампу, який обіцяє запровадити мінімальний тариф у розмірі 10%.

Очікується, що це може зменшити експорт ЄС приблизно на 150 мільярдів євро щорічно.

Перемовники планують звернутися до команди Трампа, якщо він переможе на виборах у листопаді, до того, як він офіційно стане президентом, щоб обговорити, які американські товари ЄС міг би купувати в більших кількостях.

Трамп заявив, що якщо він переможе, то американцям більше не доведеться голосувати на виборах: реакція суспільства 28.07.24, 16:42

Своєю чергою, якщо переговори щодо покращення торгівлі зазнають невдачі, і Трамп запровадить вищі тарифи, торговельний департамент Європейської комісії складає списки імпортних товарів, на які можна буде накласти мита у розмірі 50 відсотків або більше.

Ми повинні показати, що є партнером для США, а не проблемою. Ми будемо шукати угоди, але готові захищатися, якщо це знадобиться. Ми не будемо керуватися страхом

— сказав високопоставлений чиновник ЄС.

Нагадаємо

Колишній президент США Дональд Трамп заявив, що якщо він не переможе на виборах у листопаді, то на Близькому Сході почнеться велика війна і, можливо, третя світова війна.

Популярні

Новини по темі

Бойківську писанку внесли до культурної спадщини України

 • 13270 переглядiв