frantsysk-zaiavyv-shcho-surohatne-materynstvo-peretvoriuietsia-na-biznes-ta-rozpoviv-yak-stavytsia-do-usynovlennia

Франциск заявив, що сурогатне материнство перетворюється на бізнес та розповів, як ставиться до усиновлення

 • 19867 переглядiв

Папа Римський Франциск заявив, що сурогатне материнство іноді перетворюється на бізнес. А щодо усиновлення, то спочатку мають відбутись медичні консультації, а потім і "моральні". Про це понтифік сказав в інтерв'ю телеканалу CBS News, передає УНН

Деталі 

Як пише CBS News, Папа Франциск закликав заборонити сурогатне материнство в усьому світі, назвавши цю практику "сумною" і заявивши, що ненароджену дитину "не можна перетворювати на об'єкт торгівлі".

"Що стосується сурогатного материнства, то в найсуворішому розумінні цього слова - ні, воно не дозволено", - сказав Франциск в інтерв'ю CBS News. 

Також додав: "Іноді сурогатне материнство перетворюється на бізнес, і це дуже погано. Це дуже погано".

Щодо усиновлення, то понтифік сказав, що в кожному випадку ситуація має бути ретельно і чітко розглянута, "консультації мають бути медичними, а потім і моральними.  

"Я думаю, що в цих випадках є загальне правило, але в кожному конкретному випадку потрібно оцінювати ситуацію, за умови, що моральний принцип не буде порушений"- сказав Папа Франциск.

Нагадаємо 

У квітні найвищий доктринальний офіс Ватикану опублікував декларацію на тему людської гідності, над якою працювали пʼять років. У документі засудили так звані моральні порушення, включно з гендерною ідеологією та сурогатним материнством.

Папа Римський закликав припинити війни та знову згадав про переговори 20.05.24, 11:37

Популярні

Новини по темі

Іран планує провести президентські вибори протягом 50 днів

 • 17976 переглядiв

Херсон зазнав ворожого удару, є жертва

 • 15633 переглядiв