ukenru
frantsiya-ukhvalila-zakoni-proti-feykovikh-novin

Франція ухвалила закони проти фейкових новин

 • 9987 переглядiв

КИЇВ. 21 листопада. УНН. Національні збори Франції ухвалили два законопроекти проти поширення фейковий новин. Про це УНН повідомляє з посиланням на DW.

Депутати значною більшістю голосів напередодні ввечері затвердили закони, за допомогою яких президент Франції Еммануель Макрон сподівається запобігти поширенню чуток і фальшивих повідомлень під час передвиборних кампаній.

Згідно з цим законодавством, партії або кандидати тепер можуть діяти проти публічно поширюваних помилкових відомостей протягом трьох місяців перед загальнонаціональними виборами за прискореною юридичною процедурою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook рекомендували відкрити офіс в Україні

Окрім того, соціальна мережа Facebook і сервіс мікроблогів Twitter повинні стати більш відкритими щодо контенту, який поширюється за плату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні не завадив би власний закон проти фейкових новин - Клімкін

За словами Макрона, він хоче захистити "демократичне життя" у Франції від фейковий новин.

Раніше французький президент, як відзначає видання, звинувачував такі російські медіа, як телеканал Russia Today (RT) і агентство Sputnik, у цілеспрямованому поширенні неправдивої інформації про нього у період передвиборної кампанії. Серед іншого повідомлялось, що Макрон має таємні рахунки в офшорних країнах. Це було зроблено з метою вплинути на французькі вибори, схоже на те, як це робилося в США, вважає президент Франції.

Водночас законопроекти викликали велику дискусію. На думку критиків, за допомогою нових законів Макрон прагне взяти під контроль неугодну йому інформацію, ввести цензуру і обмежити свободу слова для громадян і ЗМІ, пише видання.

Українські Національні Новини

Новини Світу