frantsiia-postachatyme-ukraini-shchomisiatsia-blyzko-50-kerovanykh-aviabomb-do-kintsia-roku

Франція постачатиме Україні щомісяця близько 50 керованих авіабомб до кінця року

 • 31451 переглядiв

Франція постачатиме Україні 50 керованих бомб AASM Hammer щомісяця до кінця 2024 року, а також збільшить постачання артилерійських боєприпасів до 3 000 снарядів на місяць.

У Франції заявили, що будуть постачати Україні щомісяця близько 50 керованих авіабомб AASM Hammer (A2SM) до кінця 2024 року. Про це повідомив міністр збройних сил Франції Себастьян Лекорню, якого цитують L`Express та Le Figaro, передає УНН.

Деталі

Міністр оголосив про постачання близько п'ятдесяти ракет класу "земля-повітря" A2SM щомісяця з січня протягом року. За його словами, ці ракети середньої дальності зможуть бути адаптовані до літаків радянського класу, які використовує Україна.

Також він заявив про збільшення постачання боєприпасів для артилерії до 3 тис. снарядів на місяць.

З лютого 2022 року до кінця 2023 року Франція постачала в Україну 2000 снарядів на місяць, з січня - 3000 снарядів на місяць

- сказав Лекорню.

Нагадаємо

Міністр оборони України Рустем Умеров з міркувань безпеки скасував запланований на четвер візит до Франції, де мав зустрітися з Себастьяном Лекорню та взяти безпосередню участь запуску "артилерійської коаліції". 

Франція виробить для України 78 гармат Caesar у 2024 році – міністр оборони18.01.24, 11:36

Раніше президент Франції Еммануель Макрон оголосив, що Франція планує підписати угоду про безпеку з Україною та розпочати постачання зброї. Макрон особисто планує лютневий візит до України, щоб завершити ці домовленості.

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Кулеба назвав дві речі, яких Україна найбільше потребує

     • 34334 переглядiв