ukenru
frantsiia-perepovnena-propahandoiupered-vyboramy-v-yes-ministr

Франція "переповнена пропагандою"перед виборами в ЄС - міністр

 • 16636 переглядiв

Франція переповнена пропагандистськими та дезінформаційними кампаніями напередодні виборів до ЄС у червні, створюючи фейкові медіа-сайти та акаунти в соціальних мережах.

Франція "переповнена пропагандою та дезінформацією" напередодні виборівв ЄС у червні, попередив у вівторок французький міністр з європейських справ Жан-Ноель Барро. Про це повідомляє Politico, пише УНН.

Деталі

За словами Барро, французькі спецслужби змушені давати раду хвилям дезінформації напередодні виборів у ЄС. Зловмисники створюють копії сайтів ЗМІ та офіційних органів влади, а в соціальних мережах нарощують активність фейкові акаунти.

За останні шість тижнів не було жодного тижня без скоординованої дезінформаційної кампанії проти Франції,

- додав французький міністр.

Доповнення

У лютому французька організація Viginum із зовнішньої дезінформації заявила, що виявила заплановану кампанію з дезінформації у Франції, Німеччині та Польщі, пов’язану з другою річницею вторгнення росії в Україну та майбутніми виборами до ЄС у червні, яку вона назвала "Portal Kombat".

У червні минулого року влада викрила ще одну широкомасштабну російську кампанію з дезінформації під назвою Doppelganger, спрямовану на підрив підтримки Заходом України.

Нагадаємо

Міністерство закордонних справ Німеччини та уряд Франції викрили скоординовану російську дезінформаційну кампанію, яка поширила понад мільйон неправдивих повідомлень через фейкові акаунти у X (Twitter). Операція має на меті підірвати підтримку України, поширюючи наратив про те, що допомога Україні нехтує місцевими громадянами.