ukenru
frantsiia-ne-vyznavatyme-vybory-rf-na-okupovanykh-terytoriiakh-ukrainy-zaiava-mzs

Франція не визнаватиме "вибори" рф на окупованих територіях України - заява МЗС

 • 28360 переглядiв

Франція засуджує незаконну організацію росією президентських виборів на окупованих українських територіях і в сепаратистських регіонах, що порушує суверенітет і територіальну цілісність України.

У Міністерстві закордонних справ Франції засудили проведення виборів президента рф на окупованих територіях України та сепаратистських регіонах Абхазії та Південної Осетії, а також у Придністровському регіоні Республіки Молдова. Про це йдеться в заяві МЗС Франції, пише УНН.

Деталі 

Зазначається, що вибори у рф відбулась на тлі посилення репресій та обмеження свободи слова. Окрім того, відсутність кандидатів, які підтримують завершення війни, зменшило їх плюралістичність.

Умови для вільних, плюралістичних і демократичних виборів знову не були виконані 

- підкреслили у французькому МЗС. 

Попри це Франція бере до відома очікуваний результат президентських виборів, згідно з якими Путін залишається президентом російської федерації на п'ятий термін.

Франція також засуджує організацію росією так званих "виборів" на тимчасово окупованих Росією українських територіях: в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, а також на частині Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей. 

18.03.24, 11:45 • [views_0]

У відомстві наголошують, що незаконна організація так званих "виборів" на тимчасово окупованих росією українських територіях є черговим порушенням міжнародного права та Статуту ООН. 

Франція не визнає і ніколи не визнає проведення та результати цих так званих "виборів" і підтверджує свою відданість суверенітету, незалежності, єдності та територіальній цілісності України

- підкреслили в МЗС Франції. 

Також Франція засуджує встановлення росією виборчих дільниць у сепаратистських регіонах Абхазії та Південної Осетії, а також у Придністровському регіоні Республіки Молдова без згоди грузинської та молдовської влади.

Нагадаємо

Україна, ще 56 країн і Європейський Союз засудили незаконно організоване голосування на окупованих росією територіях України в рамках виборів президента росії.