finansova-dopomoha-partneriv-dast-zmohu-profinansuvaty-blyzko-23percent-pyshnyi

Фінансова допомога партнерів дасть змогу профінансувати близько 23% ВВП у цьому році - Пишний

 • 23197 переглядiв

Міжнародна фінансова підтримка дозволить уряду профінансувати дефіцит бюджету та підтримати резерви НБУ. Очікується, що партнери нададуть Україні близько 38 млрд дол. США у 2024 році та 31 млрд дол. США у 2025 році.

Міжнародна фінансова підтримка дасть змогу уряду профінансувати дефіцит бюджету та підтримувати комфортний рівень резервів Національним банком. Про це сказав Голова Національного банку Андрій Пишний під час брифінгу, пише УНН.

За словами Голови Нацбанку, базовий сценарій передбачає збереження зовнішнього фінансування України, яке буде поволі скорочуватиметься в міру розширення внутрішньої спроможності покривати видатки бюджету власними ресурсами.

Очікується, що в цьому році міжнародні партнери нададуть Україні близько 38 млрд дол. США пільгових кредитів і грантів, а наступного року – не менше 31 млрд дол. США. Такі обсяги зовнішніх надходжень разом із збільшенням внутрішніх залучень дадуть змогу профінансувати значний дефіцит бюджету – близько 23% ВВП у 2024 році та 18% у 2025 році. Зі свого боку, НБУ матиме можливість підтримувати достатній обсяг міжнародних резервів для забезпечення стійкості валютного ринку та помірної інфляції

- сказав Пишний.

Нагадаємо

Міністр фінансів України провів онлайн-зустріч з керівництвом ЄІБ. Обговорено стан впровадження програм співпраці та нові проєкти підтримки, зокрема в енергетичному секторі на 250 млн євро.

Популярні

Новини по темі