f-16-ukrainskoho-pilota-oleksiia-mesia-ymovirno-buv-zbytyi-zrk-patriot-cherez-dyskoordynatsiiu-nardep

F-16 українського пілота Олексія Меся, ймовірно, був збитий ЗРК Patriot через дискоординацію - нардеп

 • 24017 переглядiв

Заступниця голови оборонного комітету Ради повідомила, що F-16 пілота Олексія Меся, ймовірно, був збитий ЗРК Patriot через дискоординацію. Офіційного підтвердження від Генштабу чи Міноборони дана інформація наразі не має.

F-16 українського пілота Олексія "Moonfish" Меся, ймовірно, був збитий зенітно-ракетним комплексом Patriot через дискоординацію між підрозділами. Про це повідомила заступниця голови оборонного комітету Ради, народна депутатка Мар'яна Безугла, передає УНН.

"За моєю інформацією F-16 українського пілота Олексія "Moonfish" Меся був збитий зенітно-ракетним комплексом Patriot через дискоординацію між підрозділами. У доповідях зазначили, що він "не впорався з керуванням". Подія трапилась під час однієї з найпотужніших повітряних атак росіян 26 серпня", - повідомила у своєму Telegram-каналі Безугла.

Офіційного підтвердження від Генштабу чи Міноборони дана інформація наразі не має.

Додамо

Раніше Генштаб ЗСУ офіційно підтвердив втрату винищувача F-16 та загибель пілота під час відбиття ракетного удару рф. Літак збив 4 крилаті ракети, але зазнав катастрофи при заході на наступну ціль.

У Генштабі додали, що для зʼясування причин аварії призначена спеціальна комісія МОУ, яка працює в районі падіння літака.

Нагадаємо

Український пілот підполковник Олексій Месь загинув під час аварії винищувача F-16 у понеділок, 26 серпня. В Повітряному командуванні "Захід" Повітряних сил ЗСУ повідомили, що пілот загинув під час під час відбиття російського масованого комбінованого ракетно-авіаційного удару та знищив три крилаті ракети та один ударний БпЛА.

Антоніна Туманова

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Суд заочно обрав запобіжний захід для нардепа Дмитрука

     • 25068 переглядiв

    Плавчиня Анна Гонтар здобула бронзу на Паралімпіаді-2024

     • 39137 переглядiв