elitni-supersport-kary-ta-kvartyry-na-maino-blohera-slobozhenka-nakladeno-aresht

Елітні супер/спорт кари та квартири: на майно блогера  Слобоженка накладено арешт

 • 8901 переглядiв

На майно блогера Олександра Слобоженка накладено арешт за підозрою в ухиленні від сплати 200 млн грн податків. БЕБ арештувало 8 транспортних засобів, квартири та нерухомість в столиці.

На майно відомого блогера Олександра Слобоженка, якого підозрюють в ухиленні від сплати 200 млн грн податків, накладено арешт. Зокрема, детективи БЕБ арештували 8 транспортних засобів - серед яких елітні супер/спорт кари. Про це УНН повідомляє з посиланням на БЕБ.

 "У кримінальному провадженні було проведено низку обшуків та експертиз. Наразі детективи БЕБ арештували 8 транспортних засобів - серед яких елітні супер/спорт кари, квартири та нерухомість в столиці", - йдеться в повідомленні.

ОГП повідомляло, що Слобоженку повідомили про підозру в ухиленні від сплати 200 млн грн податків.

БЕБ стверджує, що у 2020 році Слобоженко заснував та організував діяльність комерційної структури, створив вебресурс та згодом зареєстрував торгову марку.

"Компанія здійснювала арбітраж Інтернет-трафіку (аффілейт маркетинг) - рекламування в Інтернеті, соціальних мережах товарів, послуг третіх осіб переважно з індустрії "gambling" (ринок онлайн казино, азартних ігор), "dating" (ринок онлайн сервісів для віртуальних знайомств), "betting" (ринок онлайн ставок, букмекерських організацій), "nutra" (онлайн ринок товарів для краси та здоров’я) тощо", - інформує БЕБ.

Повідомляється, що засновник компанії здійснював загальне керівництво роботою комерційної структури, а довірена особа займалась обліком отриманих грошових коштів, видачею заробітної плати співробітникам тощо.

Аби приховати доходи та ухилитись від сплати податків і зборів компанію не реєстрували як юридичну особу та не ставили на облік як платника податків в органах ДПС України, трудові договори з працівниками не укладалися.

Низка українських блогерів потрапила до бази "Миротворця" за заклики до "мирних" переговорів з рф16.07.24, 21:19

"Окрім того, керівник компанії запровадив механізм отримання власних доходів, у тому числі від надання послуг, шляхом переведення коштів у криптовалюту з використанням платіжних систем та електронних гаманців, зареєстрованих на нього та довірених осіб, з подальшим їх обміном в готівку, яку отримували в пунктах обміну валют", - інформує БЕБ.

Повідомляється, що довірені особи підозрюваного реєстрували криптовалютні гаманці, використовуючи свої особисті дані та документи, на які надходила криптовалюта за надані компанією послуги з арбітражу трафіку. Віртуальні активи переводили на електронні гаманці керівника компанії, а також обмінювали в долари США.

Таким чином, як стверджують в БЕБ  керівник компанії, за пособництва довірених осіб отримав доходи, що за офіційним  курсом НБУ на той час були еквівалентні понад 1 млрд грн. Вони не були відображені в деклараціях про майновий стан і доходи за 2020-2023 роки, податки з них не сплачувалися.

"Такі дії призвели до фактичного ненадходження до бюджету держави понад 213 млн грн податків. Надалі підозрюваний легалізував кошти одержані злочинним шляхом. Зокрема придбав низку об’єктів нерухомості та елітні транспортні засоби", - зазначається в повідомленні.

Популярні

Новини по темі

Лубінець не вірить у обмін "всіх на всіх" найближчим часом

 • 27057 переглядiв

Ситуація у Чорному морі докорінно не змінилась – Плетенчук

 • 18032 переглядiв