За його словами, споживачам треба бути більш пильними і зважати, зокрема, на терміни придатності продуктів харчування, на умови їх зберігання тощо.
"Передсвятковий період - це той час, коли можуть продаватися прострочені продукти. Тим паче, що зараз підприємці не завжди підтримують правильний температурний режим зберігання товарів, бо це дорого, а всі хочуть зекономити", - сказав Дорошенко.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проблеми якості харчування у школах повинні вирішуватися на рівні міністерств
Експерт додав, що святковий ажіотаж у магазинах, як правило, - шанс "продати усе, що довго лежало на полицях".
"Мій приклад: цими вихідними купив яйця. На упаковці написано - сорт вищий. Напис на самих яйцях - сорт перший. Тобто, яйця першого сорту продають як яйця вищого сорту лише за рахунок упаковки. Це - відвертий обман. Тому треба дивитися на упаковку. Уважно вивчати її, оглядати сам товар і не лише поверхнево", - порадив він.
Нагадаємо, як писав УНН, за останні чотири роки кількість отруєнь українських школярів неякісними продуктами зросла у 17 разів.