ukenru
ekspert-otsiniv-ideyu-deputativ-schodo-znizhennya-tsin-na-liki-peredviborniy-populizm

Експерт оцінив ідею депутатів щодо зниження цін на ліки: передвиборний популізм

 • 6321 переглядiв

КИЇВ. 10 грудня. УНН. Команда Радикальної партії підготувала пакет законопроектів для того, щоб зробити ліки для українців доступними. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат від РПЛ Сергій Рибалка, передає УНН.

"Сьогодні підписали і зареєстрували наші законодавчі ініціативи. Пропонуємо скасувати ПДВ на ліки, обмежити рентабельність ліків, провести демонополізацію аптек і довічне ув'язнення за фальсифікацію ліків", - написав нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сказано багато, зроблено мало: підсумки роботи радикала Рибалки у стінах ВР

У той же час, експерти відзначають, що подібні ініціативи є виключно популістськими. Їх мета - "самопіар" авторів напередодні виборів, упевнений економіст Олександр Охріменко.

"Щодо скасування ПДВ - ідея непогана. Ці гроші бюджет не рятують, і після скасування ПДВ ліки стануть дешевшими. Обмеження рентабельності ліків - ідея безглузда, це неможливо проконтролювати. Але, з огляду на той факт, що запропоноване озвучують радикали - напрошується один висновок: скоро вибори, і далі слів справи не підуть", - зазначив він в коментарі УНН.

Як повідомляв УНН, радикал Рибалка пропустив майже половину голосувань в Раді.

Також нагадаємо, жодна із законодавчих ініціатив зазначеного політика протягом року так і не стала законом. А практично всі законопроекти Рибалки критикуються професійним співтовариством за "беззмістовність і популізм".

Українські Національні Новини

Політика