dzhei-di-vens-ofitsiino-stav-kandydatom-u-vitse-prezydenty-ssha-vid-trampa

Джей Ді Венс офіційно став кандидатом у віце-президенти США від Трампа

 • 11134 переглядiв

Сенатор від Огайо Джей Ді Венс прийняв номінацію на посаду віце-президента США від Республіканської партії. 39-річний Венс виступив на з'їзді партії, розповівши про свій шлях та бачення майбутнього країни.

Сенатор від Огайо Джей Ді Венс погодився стати кандидатом від Республіканської партії на посаду віце-президента США в середу, повідомляє CBS News, пише УНН.

Деталі

Промова Венса на третій день Національного зʼїзду Республіканської партії ознаменувала його першу офіційну появу як кандидата на посаду віце-президента від Трампа. Колишній президент США спостерігав за виступом Венса зі своєї ложі на арені Fiserv Forum у Мілуокі.

"Сьогодні ввечері, пане голово, я стою тут смиренний і з почуттям подяки повідомляю, що офіційно приймаю вашу номінацію на посаду віце-президента Сполучених Штатів Америки", - сказав Венс.

Вибраний представляти Огайо в Сенаті в 2022 році, Венс детально розповів аудиторії про своє виховання в маленькому містечку в Огайо і віддав шану своїй бабусі, яку він називав Мамау, і яка виростила Венса, поки його мати боролася із залежністю. Мати Венса, Беверлі Ейкінс, була присутня на виступі і сиділа поруч зі спікером Палати представників Майком Джонсоном у ложі для сім'ї та друзів. Трамп та присутні на арені аплодували їй стоячи.

Описуючи свій шлях від Аппалачів до вступу до Корпусу морської піхоти США після 11 вересня, відвідання Єльської юридичної школи та балотування до Сенату, Венс сказав, що дізнався про потребу нації в лідері, який "бореться за людей, які побудували цю країну". 

"Президент Трамп являє собою останню надію Америки на відновлення того, що, якщо воно буде втрачено, можливо, ніколи більше не буде знайдено: країну, де хлопчик із робітничого класу, народжений далеко від зал влади, може стояти на цій сцені як наступний віце-президент Сполучених Штатів", - сказав 39-річний Венс.

Його дружина Уша Чілукурі Венс представила на з'їзді свого чоловіка, назвавши його "найцікавішою людиною, яку я знала". "Важко уявити собі яскравіший приклад американської мрії. Хлопчик з Мідлтауна, штат Огайо, якого бабуся виховувала у скрутні часи, був обраний, щоб допомогти нашій країні подолати деякі з найсерйозніших проблем", - сказала вона.

Під час свого виступу Венс порушив питання про замах на Трампа під час мітингу в Батлері у штаті Пенсильванія в суботу, і сказав, що його дії після стрілянини демонструють його відданість нації. "Зустрічаючись сьогодні ввечері, ми не можемо забувати, що цей вечір міг бути зовсім іншим. Замість дня святкування це міг бути день душевного болю та жалоби", - сказав він.

Після замаху на вбивство колишній президент закликав до єдності і кілька його колишніх опонентів під час республіканських праймеріз виступили з промовами на з'їзді. Найбільш помітною серед них була колишня посол США в ООН Ніккі Гейлі, яка заявила про свою підтримку Трампа під час виступу у вівторок.

Венс також виступив із посланням єдності та закликав американців підтримати партію, яка не боїться обговорювати ідеї у пошуках кращого рішення.

Республіканська партія на найближчі чотири роки, за словами Венса, "об'єднана в нашій любові до Америки і віддана свободі слова та відкритому обміну ідеями".

Доповнення

У свої 39 років Венс став першим міленіалом, який опинився у головному партійному списку. "Його вік різко контрастує з 78-річним Трампом і 81-річним президентом Байденом, якого всередині Демократичної партії закликають вийти з перегонів після його хитких результатів на дебатах минулого місяця", - зазначає видання.

Венс, який отримав популярність після публікації своїх мемуарів "Елегія горян" (також "Сільська елегія"), критикував Трампа під час кампанії 2016 року, але вибачився за його принизливі зауваження в останні роки. Книга знову піднялася на вершину списків бестселерів після того, як Венс був обраний, щоб приєднатися до Трампа у топі партійного списку.

Кандидат у віцепрезиденти США від Трампа: що Джей Ді Венс говорив про Україну16.07.24, 10:25

Популярні

Новини по темі

На Дніпропетровщині збито ворожий дрон-розвідник

 • 45390 переглядiв