druha-khvylia-speky-v-ukraini-synoptyky-rozpovily-koly-ta-de-bude-do-37

Друга хвиля спеки в Україні: синоптики розповіли, коли та де буде до +37°

 • 67748 переглядiв

З 17 серпня в південних та південно-західних областях України очікується сильна спека до +37°. Спекотна погода може протриматися до 21-22 серпня, але не буде абсолютно сухою.

Відзавтра, з 17 серпня, у багатьох південних та південно-західних областях України може бути сильна спека – 35-37 градусів тепла. Утримуватися буде, скоріше за все, до 21 серпня, можливо, навіть до 22 серпня. Проте, це не буде абсолютно суха погода без опадів. Про це повідомила речниця Українського гідрометеорологічного центру Наталія Птуха під час брифінгу у п'ятницю, передає кореспондент УНН.

Друга хвиля спеки. Про це в ЗМІ тривалий час багато писали. На жаль, було багато неофіційної інформації – це сприяло тому, що люди завчасно почали переживати. За офіційними прогнозами, уже зараз ми можемо говорити, що, дійсно, до нас наближається друга хвиля спеки. Вона розпочинається буквально з завтрашнього дня. Уже будуть вищі значення температури

- розповіла Птуха.

Деталі

За її словами, до цього на територію України впливав антициклон, було без опадів, але повітряні потоки в нього були направлені з північного заходу, тобто з північних широт надходило більш прохолодне повітря. "Зараз цей антициклон буде відходити у північно-східному напрямку від нас, відповідно, на нашу територію буде впливати більш слабко виражене поле зниженого тиску. Це означає, що може бути більше хмарності час від часу, але водночас буде надходити тепле повітря з південного заходу. Воно буде спричиняти високі значення температури перш за все у південно-західних та південних областях", - вказала експертка.

З завтрашнього дня по багатьох південним та південно-західним областям вже може бути ця сильна спека – 35-37 градусів тепла

- сказала Птуха.

Вона зазначила, що 17-18 серпня спека буде ще місцями, а потім до 21 серпня вона буде утримуватися.

Спека до +37° очікується в Україні на вихідних - синоптики15.08.24, 15:00

"Переважно – це південь та захід України. Відповідно, буде оця сильна спека. Сильна спека класифікується з 35 градусів тепла. До 35 градусів – це високі значення температури. Такі показники будуть утримуватися, скоріш за все, до 21 серпня, навіть до 22 серпня. Є тенденція, що може і продовжитися в цих межах інтенсивності, але потрібно уточнювати, адже процеси мінливі", - зауважила Птуха.

Окрім того, вона зазначила, що це не буде абсолютно суха погода без опадів.

"Специфіка в тому, що за рахунок того, що буде поле знижено тиску, усе ж таки можуть утворюватися з цього розжареного повітря, коли воно тепле, у другій половині дня воно починає прогріватися й підійматися, і це сприяє утворенню купчасто-дощових, грозових хмар. Це може бути на заході нашої країни. Водночас, у південно-східних областях буде переважно погода без опадів, і це сприяє високому рівню пожежної небезпеки", - розповіла Птуха.

В Україні за добу сталося 229 природних пожеж15.08.24, 09:44

Популярні

Новини по темі

У Сумах пролунали два вибухи - ЗМІ

 • 22634 переглядiв