dron-hur-vstanovyv-novyi-rekord-dalnosti-atakuvavshy-rosiisku-radiolokatsiinu-stantsiiu-za-1800-km-dzherelo

Дрон ГУР встановив новий рекорд дальності, атакувавши російську радіолокаційну станцію за 1800 км - джерело

 • 20044 переглядiв

Дрон ГУР МОУ атакував радіолокаційну станцію дальнього виявлення цілей «Воронеж М», розташовану в місті орськ оренбурзької області рф, повідомило джерело.

Безпілотник ГУР встановив рекорд, атакувавши ціль на відстані в понад 1800 кілометрів. Дрон ГУР МОУ атакував радіолокаційну станцію дальнього виявлення цілей "Воронеж М", розташовану в місті орськ оренбурзької області рф, пише УНН з посиланням на джерела.

Деталі

БПЛА подолав відстань у понад 1800 кілометрів до обʼєкту противника, встановивши новий рекорд діапазону ураження для дронів-камікадзе. Раніше найбільшим віддаленою ціллю, атакованою українськими безпілотниками був обʼєкт у місті салават (башкортостан), який розташований на 140 кілометрів ближче до українського кордону в порівнянні з орськом.

"Воронежі М" є складовою сімейства російських стаціонарних надгоризонтних радіолокаційних станцій великої дальності. Вони призначені для виявлення космічних і аеродинамічних об'єктів, зокрема балістичних і крилатих ракет. Дана РЛС працює в метровому діапазоні хвиль та має дальність виявлення цілей до 6000 км.

Раніше повідомлялося про ураження дроном ГУР МОУ іншої радіолокаційної станції даного сімейства "Воронеж ДМ", розташованої у селищі глибокий краснодарського краю. Вона зазнала атаки 23 травня, внаслідок чого на території обʼєкту розпочалася пожежа.

Наслідки ураження уточнюються.

В оренбурзькій області рф вперше повідомили про падіння безпілотника - росЗМІ27.05.24, 09:17

Популярні

Новини по темі

Ізраїльський удар вразив район Рафаха після обстрілу ХАМАС

 • 20578 переглядiв

Частину України накриють дощі та грози: де брати парасольку

 • 29775 переглядiв