do-stolytsi-povernulys-povernulysia-pelikany-desiatky-ptakhiv-prohuliuiutsia-u-vodoimi-kyivzoo

До столиці повернулись пелікани і тепер прогулюються у водоймі КиївЗоо

 • 45246 переглядiв

Десятки рожевих і кучерявих пеліканів повернулися на озера Київського зоопарку, насолоджуючись чистою водою, природним камінням, свіжою рибою та місцями для засмаги.

До Київського зоопарку завітали 16 рожевих і 4 кучерявих пеліканів, - тепер птахи мешкають на озері біля центрального входу. У Київському зоологічному парку підтверджують, що комфорт прибульців забезпечують чиста вода, природне каміння та багато свіжої рибки, передає УНН.

16 рожевих та 4 кучерявих пелікани повернулись на озера і наразі тішаться весняним сонечком

– ідеться на сторінці Facebook Київського зоопарку.

Комфортне життя пеліканів забезпечують чиста вода,  природне каміння, шовковиста травичка, зелені кущі та дерева, зони для прийняття сонячних ванн та відпочинку у затінку.

Крім того, фахівці столичного зоопарку попіклувалися про доброзичливих пернатих сусідів та свіжу і смачну рибу для пеліканів. 

Птахи радо зустрічають відвідувачів у водоймі біля центрального входу, а КиївЗоо запрошує кожного дня о 12:00 спостерігати за рибним ланчем пеліканів. Як вказується, кожен птах може з’їсти до 1,5 кг риби.

Доповнення

Київський зоопарк має велику територію, і для водоплавних птахів є багато умов. Раніше фахівці зоопарку зазначали, що для птахів створені умови, аби вони перезимували комфортно у паільйонах.

Нагадаємо

Український азійський чорний ведмідь на ім'я Ямпіль, якого врятували з зруйнованого війною зоопарку в Донецьку, знайшов новий дім у шотландському зоопарку "П'ять сестер". Незважаючи на початкові побоювання щодо можливого посттравматичного стресового розладу, Ямпіль добре пристосовується до нового середовища.

Ігор Тележніков

Суспільство

Популярні

Новини по темі