ukenru
dlya-zmenshennya-dtp-v-ukrayini-khochut-ubezpechiti-zupinki-transportu

Для зменшення ДТП в Україні хочуть убезпечити зупинки транспорту

 • 8909 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. В оновлених державних будівельних нормах в Україні, зокрема, пропонується заборонити проектування зупинок громадського транспорту без спеціальних захисних огороджень перильного типу. Про це повідомили у прес-службі заступника голови Мінрегіону Лева Парцхаладзе, передає УНН.

"У діючому ДБН щодо вулиць і доріг ніяк не передбачена безпека пасажирів на зупинках громадського транспорту, немає окремих огороджень чи захисних елементів. На жаль, через це часто трапляються наїзди або навіть аварії на зупинках. Тому у новому ДБН ми передбачили проектування спеціальних перильних огороджень на під’їздах до зупинок. Це те, що має бути обов’язково", - сказав урядовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні 15% водіїв користуються ременями безпеки

За його слів, це сприятиме підвищенню безпеки пасажирів під час очікування громадського транспорту на зупинках та мінімізації можливих наїздів чи аварій.

Згідно з новим ДБН, такі огородження мають проектуватися відповідно до ДСТУ Б В.2.3-11 "Огородження дорожнє перильного типу. Загальні технічні умови".

Як зазначається, новий проект ДБН щодо вулиць і доріг розроблений на заміну аналогічного ДБН 2001 року і буде затверджений найближчим часом.

Нагадаємо, в Укравтодорі назвали метод зменшення ДТП.

Українські Національні Новини

Політика