ukenru
dlia-ponad-11-tys-vnutrishno-peremishenykh-osib-bucha-stala-druhoiu-domivkoiu-miskyi-holova-buchi

Для понад 11 тис внутрішньо перемішених осіб, Буча стала другою домівкою - міський голова Бучі

 • 37457 переглядiв

Буча стала другою домівкою для понад 11 000 внутрішньо переміщених громадян, які приїхали зі сходу та півдня країни. Місто активно відновлюється. Мер міста нагадав про 509 жертв російської окупації зі слідами катувань та кульових поранень, - сьогодні російської агресії вшановують у Бучі.

В яких би куточках країни або світу не були жителі Бучі після 2022 року, вони повертаються. Разом з тим, місто стало другою домівкою для понад 11 000 внутрішньо перемішених осіб, які приїхали зі сходу, з півдня.

Про це повідомив в ефірі телемарафону мер Бучі Анатолій Федорук, передає УНН.

У другу річницю звільнення Київської області від російських загарбників, міський голова Бучі Анатолій Федорук повідомив, про наскільки відчувається повернення людей у місто, розповів про  "шрами", що залишились у місті, а також прокоментував відновлення Бучі.

Городяни, в яких би куточках країни чи світу не були, вони повернулися. Для багатьох, - це понад 11 000 людей, які змушені були стати внутрішньо переміщеними, - Буча стала другою домівкою.

– зазначив Федорук.

Також міський голова розповів, що у Бучі пройшли урочистості пам’яті жертв загиблих під час російської окупації.

За словами мера міста, наразі Буча активно відновлюється, разом з тим є місця, є пам’ятні знаки окупації, біля яких вшановують жертв.

"509 жертв російської окупації", зазначив Федорук, - "З ознаками катувань, пульових влучань у голову, в потилицю – це злочини. Ми вимагаємо суду."

Також Федорук пояснив, що за два роки після деокупації, завдяки збройним силам України, вдалося відновити "все, що можна було відновити" і те "що, підлягало відновленню".

Звісно є будинки, багатоквартирні будинки, соціальні об’єкти, які в стадії будівництва, тому що їх довелося відновлювати з нуля.

 – додав Федорук.

31.03.24, 15:34 • [views_0]