ukenru
deputati-lvivschini-progolosuvali-za-demontazh-leviv-z-tsvintarya-orlyat

Депутати Львівщини проголосували за демонтаж левів з цвинтаря орлят

 • 12476 переглядiв

ЛЬВІВ-КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Депутати Львівської обласної ради проголосували за усунення левів з цвинтаря орлят, що розташований на Личаківському кладовищі. Про це повідомили у прес-службі Львівської обласної ради, передає УНН. 

За проголосували 45 депутатів на сесії 25 жовтня.

У заяві депутати звернулись до мерії міста Львова з вимогою демонтувати левів.

Також, обранці вимагають у правоохоронців провести розслідування появи левів на Личаківському цвинтарі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зміни до закону про ІНП є дуже поганими для самих поляків - Клімкін

Окрім того, депутати звинувачують польську сторону, з вимогою помістити скульптури левів на Личаківському цвинтарі.

Довідка УНН: "Меморіал львівських орлят" - Польський військовий меморіал у Львові що становить частину Личаківського кладовища. Після зайняття Львова радянськими військами меморіал поступово піддавали руйнації. Відновлення меморіалу почалося на межі 1980-х і 1990-х років. 24 червня 2005 р., за участю президентів Польщі і України, на Личаківському цвинтарі були відкриті меморіал загиблим воїнам Української Галицької Армії та польський військовий меморіал.

У 2016 році Львівські депутати уперше заявили, що встановлення левів на польському військовому меморіалі у Львові "може мати антиукраїнський зміст".

Як повідомляв УНН, у Львові, група невідомих осіб пошкодила щити довкола скульптур левів на території польських військових поховань 1918−1920 г., що знаходяться в межах Личаківського цвинтаря.

Українські Національні Новини

Політика