ukenru
deputat-vid-ukrainskoi-stratehii-hroismana-peredav-maizhe-400-hektariv-derzhavnoi-zemli-pryvatnii-firmi-shcho-vidomo

Депутат від "Української стратегії Гройсмана" передав майже 400 гектарів державної землі приватній фірмі: що відомо

 • 417160 переглядiв

Депутат від "Української стратегії Гройсмана" передав майже 400 гектарів державної землі приватній фірмі.

Директор одного з навчальних аграрних закладів Вінницької області і за сумісництвом депутат райради від "Української стратегії Гройсмана" передав приватному сільськогосподарському підприємству майже 400 гектарів державної землі, хоча не мав права підписувати такий договір. Подробиці повідомляє Вінницька обласна прокуратура, пише УНН.

Зазначається, що у 2021 році адміністрація Теплицького професійного аграрного ліцею уклала з місцевим сільськогосподарським підприємством договір про надання бази для проведення навчання з виробництва сільськогосподарської продукції, які знаходяться у постійному користуванні закладу для ведення підсобного сільського господарства.

Ідеться про 371 га землі державної власності вартістю понад 1,3 млрд грн, яку заклад освіти надав для сільгоспвиробництва, не маючи права розпоряджатися нею.

Господарський суд Вінницької області за позовом Гайсинської окружної прокуратури скасував укладений договір, земельні ділянки повернуто у користування навчальному закладу.

Як пишуть місцеві видання, керівником згадано ліцею є Сергій Сокотнюк, який одночасно також є депутатом Гайсинської районної ради від партії експрем'єра Володимира Гройсмана.

Також у прокуратурі Вінницької області повідомляють, що скерували до суду обвинувальний акт щодо мера Тульчина Валерія Весняного.

Посадовця звинувачують у тому, що, зловживаючи своїм службовим становищем, він завдав збитків міському бюджету майже на три мільйони гривень.

Однопартієць Гройсмана, якого підозрюють у завданні збитків бюджету, саботує виділення коштів для ЗСУ – люди вимагають втручання правоохоронців19.02.24, 10:35 • [views_0]

За версією правоохоронців, восени 2021 року без аукціону, погодження з виконкомом та земельною комісією міськради Весняний фактично одноосібно надав 68 гектарів землі у користування одному з місцевих цукрових заводів.

Через несплату оренди за користування землею, згідно з нормативними розрахунками, бюджет Тульчина недоотримав майже три мільйони гривень.

Суд відправив Весняного під варту, але він вийшов під заставу і продовжив керувати містом.

Валерій Весняний є незмінним мером Тульчина з 2006 року. У 2020 році на цю посаду він балотувався від "Української стратегії Гройсмана".

Судячи з усього, правоохоронні органи почали реагувати на численні скарги жителів базової для партії Гройсмана Вінницької області про те, що його соратники можуть буди причетні до корупційних діянь.

Зокрема, розслідується справа щодо розкрадання бюджетних коштів, які виділялися на потреби закладів освіти, у Гнівані, передано до суду справу експідлеглого мера Вінниці Сергія Моргунова, який, укладаючи фіктивні договори на охорону комунального підприємства, завдав збитків міському бюджету на майже 14 мільйонів гривень.

Соратницю Гройсмана звинувачують у тому, що вона "ховала" гуманітарну допомогу у спортзалі школи: подробиці12.03.24, 11:24 • [views_0]