demonstruvaly-rosiiski-symvoly-niheriia-zaareshtuvala-hromadian-polshchi-yaki-vyvisyly-prapory-rf-pid-chas-protestiv

Демонстрували російські символи: Нігерія заарештувала громадян Польщі, які вивісили прапори рф під час протестів

 • 16020 переглядiв

Сімох громадян Польщі затримано в Нігерії за вивішування російських прапорів під час антиурядових протестів. Польське МЗС з'ясовує обставини інциденту, співпрацюючи з нігерійською владою.

Нігерійські сили безпеки затримали сімох громадян Польщі, включно з шістьма студентами та викладачем: за даними Associated Press і служби держбезпеки країни фігуранти нібито вивісили російські прапори під час протестів проти економічних труднощів у західноафриканській країні, передає УНН.

Деталі

Нігерія заарештувала сімох громадян Польщі за підняття російських прапорів під час антиурядових протестів у північному штаті Кано. Про це повідомив у середу представник Служби державної безпеки Петро Афунанья.

Поляки були заарештовані в понеділок у північному штаті Кано через те, де вони були знайдені під час протестів, і за те, що вивісили іноземні прапори

- повідомляє нігерійське відомство.

Тим часом, польське міністерство закордонних справ заявило на платформі X, що встановлює "точні обставини" інциденту співпрацюючи з нігерійською владою.

Довідково

Тисячі нігерійців вийшли на вулиці по всій країні, щоб висловити протест проти найсерйознішої за останнє покоління кризи вартості життя в країні та проти неефективного управління, яке перешкоджає розвитку країни, незважаючи на те, що Нігерія є одним із найбільших виробників нафти.

Нагадаємо

У Нігерії затримали кравців та їхніх спонсорів за виготовлення російських прапорів для антиурядових протестів. Влада країни розцінила використання іноземного прапора на мітингах як зраду.

Популярні

Новини по темі

Армія рф вранці обстріляла Костянтинівку: двоє загиблих

 • 22681 переглядiв