dbr-peredalo-arma-cherhovu-partiiu-maina-rodychiv-medvedchuka-ta-kozaka-na-maizhe-400-mln-hrn

ДБР передало АРМА чергову партію майна родичів Медведчука та Козака на майже 400 млн грн

 • 32951 переглядiв

Державне бюро розслідувань передало АРМА чергову партію майна родичів Медведчука та Козака на суму близько 400 млн грн. Арештовано підприємства, нерухомість, техніку та земельні ділянки, пов'язані з підозрюваними у державній зраді.

Державне бюро розслідувань передало Агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА) чергову партію майна родичів підозрюваних у державній зраді колишніх народних депутатів Віктора Медведчука та Тараса Козака на майже 400 млн грн, повідомили у ДБР у вівторок, пише УНН.

За клопотанням ДБР суд арештував та передав в управління Національному агентству з виявлення активів (АРМА) ще кілька підприємств найближчих родичів підозрюваних у державній зраді колишніх народних депутатів Віктора Медведчука та Тараса Козака вартістю майже 400 млн грн

- повідомили у ДБР.

В управління держави, за даними ДБР, "перейде майно та корпоративні права зареєстрованих у Львові будівельних компаній "Бетонбуд" та "Капітал Плаза", 50% відсотків корпоративних прав ТОВ "Галицьке перехрестя", кінцевими власниками яких є рідні брати Медведчука та Козака".

"Також передано майно і корпоративні права транспортного підприємства "Трансмонолітавто", яке повністю належить брату Козака", - зазначили у бюро.

Усього арештовано та буде передано в управління держави, як вказали у ДБР, "виробничі приміщення, лабораторний корпус та склади загальною площею понад 10,2 тис. кв. м, земельну ділянку площею понад 7 га, 74 автомобілі, 2 навантажувачі, 4 екскаватори, бульдозер та автогрейдер, нежитлові приміщення у Києві площею 167 кв. метрів".

Раніше за клопотанням ДБР, як повідомляється, в управління держави перейшов завод з виробництва цегли у Львівській області вартістю понад 5 млн доларів США. "Підприємство роками ухилялося від сплати податків, скеровуючи прибутки на фінансування збройної агресії росії проти України. У червні ДБР у взаємодії з СБУ повідомило про підозри фігурантам розслідування", - зазначили у бюро.

Також вказано, що було арештовано і передано в управління держави майно, "яке фігуранти встигли переписати на наближених осіб".

Окрім цього, як зазначається, "за клопотанням ДБР арештовано земельні ділянки, які фірми Медведчука та Козака отримали безоплатно від однієї з територіальних громад Львівщини". "На землях, які за документами мають сільськогосподарське призначення, насправді є чималі поклади газу. Тож фігуранти планували заробляти гроші ще й виснажуючи українські надра", - зауважили у бюро.

Додамо

Нещодавно стало відомо, що АРМА не може продати один з найдорожчих арештованих активів віктора медведчука - яхту Royal Romance - через те, що суд у Хорватії скасував арешт вказаного майна. В Офісі Генерального прокурора зазначили, що протягом усього терміну арешту докладали зусиль для розробки механізмів, які б дозволили АРМА реалізувати майно, яке знаходиться за кордоном. Однак нове керівництво АРМА допустило зволікання в цьому процесі і розпочало процедуру реалізації яхти лише 20 березня 2024 року, майже через 2 роки після арешту.  

Ще в кількох провадженнях перевіряється причетність Медведчука до вчинення злочинів - ОГП25.07.24, 13:29

Популярні

Новини по темі