ukenru
d-tramp-visunuv-d-koutsa-na-posadu-golovi-natsionalnoyi-rozvidki-ssha

Д.Трамп висунув Д.Коутса на посаду голови національної розвідки США

 • 8902 переглядiв

КИЇВ. 7 січня. УНН. Обраний президент США Дональд Трамп висунув на посаду голови національної розвідки США екс-сенатора від штату Індіана Деніела Рея (Дена) Коутса. Про це повідомив в суботу штаб Д.Трампа, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

На посаді директора національної розвідки після його затвердження сенатом 73-річний Д.Коутс змінить Джеймса Клеппера. У його завдання входить координація діяльності 16-ти спецслужб США, що займаються збором інформації і веденням розвідувальної діяльності. Директор не може безпосередньо втручатися в роботу спецслужб, його завдання полягає в узагальненні інформації, що надходить.

Д.Коутс провів в цілому 15 років на посаді сенатора, представляючи Індіану від Республіканської партії в 1989-1999 і 2011-2017 роках. В останні роки він перебував у сенатському комітеті з розвідки. У 2001-2005 роках Д.Коутс займав посаду посла США в Німеччині.

Агентства називають його "помірним" або "традиційним" консерватором. Д.Коутс був прихильником введення санкцій щодо Росії у 2014 році. У березні того ж року він був внесений до списку осіб, яким заборонений в'їзд в РФ.

Українські Національні Новини

Новини Світу