ukenru
cherven-maie-staty-vazhlyvym-dlia-ukrainy-shchodo-perehovoriv-pro-vstup-do-yes-zelenskyi

Червень має стати важливим для України щодо переговорів про вступ до ЄС - Зеленський

 • 26423 переглядiв

Президент Зеленський вважає, що червень має стати важливим для початку переговорів про вступ України до Європейського Союзу.

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що у червні буде правильно розпочати переговори про вступ України до Європейського союзу. Про це Зеленський сказав під час саміту у Вільнюсі, якого цитує офіційне інтернет-представництво Президента, передає УНН.

Деталі

"Усі суперечності, які є у Європі, мають долатися в демократичний спосіб та в перемовинах рівних. І час, який можемо використати для зближення, маємо використати, не втрачаючи жодного дня, а не те що місяця. У червні буде правильно фактично розпочати переговори про вступ України (до ЄС - ред)", – сказав Зеленський.

Зеленський сподівається, що червень стане важливим і щодо Формули миру. Він запросив країни – учасниці саміту взяти участь у першому інавгураційному Глобальному саміті миру у Швейцарії та закликав залучити до нього світових лідерів.

Глава держави також закликав країни – учасниці саміту Тримор’я зміцнювати єдність у Євросоюзі.

Нагадаємо

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна потребує запрошення до НАТО вже цього року, назвавши це реалістичним, оскільки Україна захищає спільні цінності Альянсу і заслуговує на надійну безпеку, як і Балтійський регіон після вступу Фінляндії та Швеції.