cherez-skorochennia-propozytsii-tsina-na-naftu-prodovzhuie-rosty

Через скорочення пропозиції, ціна на нафту продовжує рости

 • 27184 переглядiв

Ціни на нафту продовжують зростати другий тиждень поспіль через скорочення пропозиції, геополітичну напруженість та очікування збільшення попиту внаслідок відновлення економіки.

Вже 2 тиждень поспіль ціна на нафту продовжує свій ріст, через скорочення пропозиції. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

У п'ятницю ціни на нафту продовжили свій ріст, вже 2 тижні поспіль, це пов’язують із скороченням постачанням та очікуваннями зростання попиту з огляду на покращення економічної ситуації.

Ціни на нафту марки Brent зросли на 26 центів, або на 0,3%, до 90,91 долара за барель на момент 12:52 за Гринвічем. Американська нафта марки West Texas Intermediate подорожчала на 6 центів, або на 0,1%, до 86,65 долара за барель.

У четвер обидва ці еталони досягли найвищого рівня з жовтня.

Протягом цього тижня ціни на нафту марки Brent і WTI  зростутьна понад 4%, оскільки Іран, третій за обсягами виробник в ОПЕК, обіцяв відповідь на атаку Ізраїлю, в результаті якої загинули високопосадові іранські військові.

Ринок знає, що певна відплата з боку Ірану є ймовірною, але не знає жодних деталей, що створює великий дискомфорт і нервозність

- сказав аналітик SEB Б'ярн Шилдроп (Bjarne Schieldrop).

На цьому тижні Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) та її союзники, які входять до формування ОПЕК+, вирішили залишити свою політику постачання нафти незмінною. Одночасно вони закликали деякі країни зробити більше для виконання умов щодо зменшення видобутку.

Згідно з офіційними даними, опублікованими в п'ятницю, зростання робочих місць в США в березні виявилося вищим, ніж очікувалося, що також свідчить про стійке підвищення заробітної плати. Зростання заробітних плат у несільськогосподарському секторі може свідчити про потенційний високий попит на нафту, проте це може також затримати очікуване зниження процентних ставок Федеральною резервною системою США до кінця цього року. Це відбувається в контексті стабільного зростання світового попиту на нафту на 1,4 мільйона барелів на добу в першому кварталі, як пишуть аналітики JPMorgan у своїй замітці.

Наші високочастотні індикатори попиту показують, що загальне споживання нафти в березні в середньому склало 101,2 млн барелів на добу, що на 100 000 барелів на добу вище наших опублікованих оцінок

- зазначили вони.

Нагадаємо

Ціни на нафту злетіли вище 88 доларів за барель, що є найвищим показником з жовтня, через зростанню попиту з боку Китаю та США, а також ескалації напруженості на Близькому Сході, що посилює занепокоєння щодо поставок.

російська нафта "Сокол" повертається до портів Індії, попри санкції США - Bloomberg02.04.24, 15:48

Популярні

Новини по темі

Через скорочення пропозиції, ціна на нафту продовжує рости

 • 27184 переглядiв