cherez-chyslenni-lisovi-pozhezhi-u-kalifornii-tysiachi-liudei-zmusheni-evakuiuvatysia

Через численні лісові пожежі, у Каліфорнії тисячі людей змушені евакуюватися

 • 17163 переглядiв

У Північній Каліфорнії вирують численні лісові пожежі, загрожуючи тисячам будинків. Губернатор оголосив надзвичайний стан у трьох округах, евакуйовано понад 3500 людей.

У Північній Каліфорнії вирують численні лісові пожежі. На тлі високих температур і вітру, губернатор штату Гевін Ньюсом оголосив надзвичайний стан у трьох округах, також видано наказ про евакуацію. Пише УНН із посиланням на Агентство Франс Прес.

Деталі

У Північній Каліфорнії тисячам будинків загрожує вогонь. Наразі пожежники борються з лісовою пожежею, яка вважається однією з найбільших, зафіксованих у Каліфорнії. Вони порівняли це з пожежею 2018 року в Парадайзі, яка знищила 11 000 будинків.

За даними Каліфорнійського департаменту лісового господарства та протипожежної охорони, для боротьби з вогнем залучено понад 1150 військовослужбовців, а понад 3500 людей були змушені покинути свої домівки.

Губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом оголосив надзвичайний стан у трьох округах - Пламас, Батт і Техама.

Відповідно Сотні будинків та інших будівель також були зруйновані, хоча загиблих немає.

Ми використовуємо всі доступні інструменти, щоб захистити життя та майно, оскільки наші пожежні та екстрені групи працюють цілодобово, щоб боротися з цими складними пожежами

- йдеться в заяві Ньюсома.

Нагадаємо

За минулу добу в Україні виникло близько 200 пожеж на площі 120 га. Найскладніша ситуація на Дніпропетровщині, Харківщині та Запоріжжі. ДСНС закликає бути обережними з вогнем.

Популярні

Новини по темі