bloomberg-tsoho-tyzhnia-parlament-turechchyny-planuie-proholosuvaty-za-vstup-shvetsii-do-nato

Bloomberg: цього тижня парламент Туреччини планує проголосувати за вступ Швеції до НАТО

 • 22509 переглядiв

Протягом тижня турецький парламент планує проголосувати за вступ Швеції до Організації Північноатлантичного договору. Про це з посиланням на власні джерела передає Bloomberg, пише УНН.

Деталі 

Партія справедливості та розвитку" президента Туреччини Реджепа Ердогана, яка має більшість у парламенті, буде домагатися ратифікації членства Швеції в НАТО

- анонімно заявив турецький чиновник.

У виданні підкреслюють, що після цього Угорщина лишиться останньою опорою скандинавської експансії блоку.

Раніше Анкара та Будапешт були єдиними країнами блоку НАТО, які ще не ратифікували членство Швеції. Проте Ердогану довелось йти на поступки адміністрації Байдена.

Цивільному населенню заходу слід готуватися до конфлікту з росією - голова військового комітету НАТО19.01.24, 12:31

Раніше Туреччина вирішила придбати 40 нових винищувачів F-16 і 79 комплектів для модернізації існуючого парку військових літаків. Проте Білий дім назвав вступ Швеції передумовою для угоди щодо оновлення авіапарку.

Доповнення 

Очікується, що Швеція відправить сотні військових до Латвії для посилення тамтешніх сил НАТО, коли вона отримає повноправне членство в Альянсі. 

У Bloomberg підкреслюють, що вступ Швеції зміцнить НАТО, і посилить оборону її східного флангу.  

Нагадаємо

НАТО починає свої найбільші військові навчання "Steadfast Defender 2024", в яких беруть участь близько 90 тисяч осіб. Навчання, які відбуваються на європейській території, мають на меті продемонструвати оперативну спроможність і готовність НАТО.

Володимир Омельченко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі