blinken-ukraina-zreshtoiu-stane-chlenom-nato-pidtrymka-tverda-yak-skelia

Блінкен: Україна зрештою стане членом НАТО, підтримка "тверда, як скеля"

 • 24974 переглядiв

За словами держсекретаря США Ентоні Блінкена, Україна в кінцевому підсумку стане членом НАТО, а підтримка Альянсу "тверда".

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Україна, зрештою, стане членом НАТО, додавши, що підтримка країни серед держав-членів Альянсу була "твердою, як скеля", пише УНН з посиланням на The Guardian.

Україна стане членом НАТО. Наша мета на саміті – допомогти побудувати міст до цього членства

- заявив Блінкен журналістам у Брюсселі у четвер.

Доповнення

Раніше сьогодні Генсек НАТО Єнс Столтенберг у Брюсселі, де сьогодні на засідання зібралися голови дипломатій країн Альянсу, згадав, що торік Вільнюсі союзники погодили пакет заходів щодо наближення України до НАТО. "Готуючись до Вашингтонського саміту, ми працюємо разом, щоб закріпити шлях України до членства в НАТО. Це важливо для безпеки України і нашої безпеки", - зазначив Столтенберг.

Він також анонсував обговорення міністрами подальшого посилення підтримки України, включаючи створення "надійніших та більш передбачуваних рамок" для підтримки України з боку НАТО. Він наголосив, що Альянс "розглядає ще сильніші способи організації підтримки, а також обговорює довгострокові фінансові зобов'язання" з боку союзників по НАТО.

Генсек НАТО вказав, що міністри розглянуть "нагальні практичні та політичні потреби України, включно з тим, як посилити підтримку України з боку НАТО".  

"Надання Patriot залежить від союзників. У них їх багато": Кулеба у НАТО обговорить ППО для України проти ударів рф балістикою04.04.24, 11:54

Популярні

Новини по темі