bilshist-ukraintsiv-bachat-spilne-maibutnie-z-meshkantsiamy-okupovanykh-u-2022-mu-rotsi-terytorii-opytuvannia

Більшість українців бачать спільне майбутнє з мешканцями окупованих у 2022-му році територій – опитування

 • 25221 переглядiв

Більшість українців бачать спільне майбутнє з мешканцями окупованих росією територій у 2022 та 2014 роках, причому більшість готова обговорювати формат цього майбутнього, свідчать дані соціологічного опитування.

Формат майбутнього має обговорюватися між представниками різних регіонів: Україна має спільне майбутнє з мешканцями територій, що були окуповані у 2022-му році, та з мешканцями Криму та Донбасу, які були окуповані у 2014-му році. Про це свідчать данні соціологічного опитування групи "Рейтинг", передає УНН.

Деталі

Відповідно до результатів соціологічного дослідження, більшість українців бачать спільне майбутнє з мешканцями територій, що були окуповані росією у 2014-му та 2022-му роках.

Більше 90 % респондентів вважає, що Україна має спільне майбутнє з мешканцями територій, що були окуповані у 2022-му році. 83 % опитаних вбачають спільне майбутнє з мешканцями Криму та Донбасу, які були окуповані у 2014-му році.

Важливо зазначити, що більшість опитаних готові обговорення між представниками різних регіонів України про формат спільного майбутнього задля стабілізації ситуації в країні після війни.

При цьому четверта частина готова погодитись на збереження статусу автономії Криму; близько 20 % готові підтримати запровадження перехідної адміністрації під егідою ООН на звільнених територіях Донбасу та Криму;

На думку 48 %, обговорення має бути розпочате після завершення війни, але - 32 % респондентів вважають, що процес має початись вже зараз; 19 % вказали, що обговорення має початись після стабілізації ситуації на фронті.

Щодо того, кому належить почин у обговоренні, вказуються наступні цифри:

51 % вбачають ініціатором процесу громадян України, 39 % — місцеві органи влади, 33 % — національні органи влади, 30 % — громадські організації.

Нагадаємо

Китай намагається переконати Європу дозволити росії сісти за стіл майбутніх мирних переговорів, можливо, у Швейцарії - інакше Пекін бойкотуватиме такі зустрічі, передає УНН з посиланням на POLITICO.

Раніше УНН повідомляв, що українці покращили оцінку економічної ситуації в країні і рівня добробуту власної сім'ї.

Популярні

Новини по темі

Армія рф може завдавати повторних ударів по Харкову - ОВА

 • 21832 переглядiв

Брав хабарі будматеріалами: затримано працівника ТЦК

 • 21704 переглядiв

У Харкові пролунав вибух

 • 21751 переглядiв