ukenru
bilshe-sotsialnoyi-reklami-pro-borotbu-z-covid-19-komitet-radi-pidtrimav-zakon

Більше соціальної реклами про боротьбу з Covid-19: комітет Ради підтримав закон

 • 12685 переглядiв

КИЇВ. 31 березня. УНН. В Україні збільшиться обсяг безкоштовної соціальної реклами, спрямованої на запобігання виникненню і поширенню COVID-19. Комітет Верховної ради з питань здоров'я нації підтримав відповідний проект закону №5226, повідомляє УНН.

Цитата

"Підтримати проект закону ... №5226 і запропонувати комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, визначеному головним з підготовки цього законопроекту, рекомендувати ВР прийняти його за основу і в цілому", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Відповідно до закону, на період дії карантину через коронавірус засоби масової інформації - розповсюджувачі реклами, діяльність яких повністю або частково фінансується з державного або місцевих бюджетів, зобов'язані додатково розміщувати соцрекламу про боротьбу з СОVID в Україні.

ЗМІ хочуть зобов'язати розміщувати її пріоритетно і безкоштовно в обсязі не менше 5% ефірного часу, друкованої площі, відведених для реклами.

Нагадаємо, що на початку березня цей проект закону підтримав Кабінет міністрів. Так, МОЗ запустило інформаційний відеоролик про вакцинування від COVID-19.

Українські Національні Новини

Політика