ukenru
bilorus-initsiyuvala-zaboronu-na-vikoristannya-palmovoyi-oliyi-v-dityachomu-kharchuvanni

Білорусь ініціювала заборону на використання пальмової олії в дитячому харчуванні

 • 8481 переглядiв

КИЇВ. 9 жовтня. УНН. Білоруська наукова громадськість виступила проти використання пальмової олії при виготовленні дитячого харчування. Про це повідомляє місцеве видання belnovosti.by, передає УНН.

Ініціатива була оприлюднена 27 вересня заступником генерального директора науково-практичного центру (НВЦ) з продовольства Національної академії наук (НАН) Республіки Білорусь Оленою Моргуновою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пальмової олії в продуктах для дітей не повинно бути

За її словами, через Державний комітет зі стандартизації РБ було направлено відповідне звернення до Євразійської економічної комісії (ЄЕК).

"Зараз проект внесення змін до відповідних документів перебуває на розгляді ЄЕК", - розповіла Е.Моргунова.

Нагадаємо, за даними експерта Олексія Дорошенка, українські виробники приховують використання пальмової олії в продуктах харчування. Найчастіше пальмові жири використовують в молочній і кондитерській промисловості. Крім того, пальмову олію додають в багато продуктів дитячого харчування, зокрема в молочні суміші для немовлят.

Також нагадаємо, що український парламент проголосував у першому читанні за законопроект, що передбачає заборону на використання пальмової олії в продуктах харчування.

Українські Національні Новини

Новини Світу