ukenru
biliy-dim-za-100-rokiv-komunistichni-rezhimi-vbili-100-mln-osib

Білий дім: за 100 років комуністичні режими вбили 100 млн осіб

 • 12425 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Адміністрація США опублікувала на сайті Білого дому офіційне звернення в зв'язку з національним днем жертв комунізму, передає УНН.

"Протягом минулого століття комуністичні тоталітарні режими в усьому світі вбили більше 100 мільйонів людей і піддавали незліченну кількість експлуатації, насильству та невимовному спустошенню. Ці рухи під фальшивими байками про звільнення систематично відбирали у невинних людей богом данні права на свободу совісті, зібрань та безліч інших прав, які ми вважаємо святими. Громадяни, які прагнуть свободи, були підкорені державою через застосування примусу, насильства та страху" - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інститут нацпам’яті запропонував оновити закон про реабілітацію жертв комуністичного режиму

Також у заяві зазначається, що "більшовицька революція породила Радянський Союз та його темні декади гнітючого комунізму, політичну філософію, несумісну з свободою, процвітанням і гідністю людського життя".

Білий дім заявив, що "пам'ятає тих, хто помер, і всіх, хто продовжує страждати під комунізмом" і підтвердили рішучість "сяяти світлом свободи для всіх, хто прагне світлого, вільного майбутнього".

Нагадаємо, міністр юстиції Естонії Урмас Рейнсалу запропонував міждержавний суд з розслідування злочинів комунізму.

Українські Національні Новини

Новини Світу