berlin-prokomentuvav-vvedennya-voyennogo-stanu-v-ukrayini-pered-viborami

Берлін прокоментував введення воєнного стану в Україні перед виборами

 • 22797 переглядiв

КИЇВ. 1 грудня. УНН. Вільне та справедливе проведення президентських виборів в Україні у березні має центральне значення для майбутнього цієї країни, і позитивним у цьому плані є рішення про обмеження дії воєнного стану 30 днями, до початку передвиборної кампанії. Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас в інтерв'ю газеті Neue Osnabrucker Zeitung, передає УНН.

"Вільне і справедливе проведення виборів у березні має центральне значення для майбутнього України. Тому добре, що військовий стан спочатку обмежений 30 днями, а потім закінчується, коли починається передвиборна кампанія", - сказав Маас, відповідаючи на запитання, чи не проголосив Порошенко військовий стан, щоб виграти президентські вибори.

На репліку журналіста, що це обмеження 30 днями стало можливим під тиском парламенту, а не тому, що Порошенко цього хотів, голова МЗС ФРН зазначив: "Тим не менше".

25 листопада у районі Керченської протоки стався російський збройний напад і захоплення українських військових катерів "Бердянськ", "Нікополь" і буксира "Яни Капу", які здійснювали морський перехід з порту Одеса в порт Маріуполь - з Чорного в Азовське море, також були поранені і захоплені в полон члени їхніх екіпажів.

У зв'язку з цим в 10 областях України введено військовий стан до 26 грудня. Спочатку Президент пропонував ввести його на 60 днів. Після консультацій у парламент термін скоротили до 30 днів. Одночасно нардепи наполягли на тому, щоб було ухвалено постанову про проведення президентських виборів 31 березня 2019 року.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Світовий конгрес українців обрав нового президента

     • 12444 переглядiв