belhiia-vydilyt-9-milioniv-yevro-na-vidnovlennia-enerhetyky-ukrainy

Бельгія виділить 9 мільйонів євро на відновлення енергетики України

 • 20442 переглядiв

Уряд Бельгії та ПРООН підписали угоду на 9 млн євро для зеленого відновлення енергетики України. Кошти спрямують на ремонт критичних енергетичних об'єктів у Києві, Харкові та Одесі.

Уряд Бельгії та Програма розвитку ООН (ПРООН) підписали фінансову угоду на 9 мільйонів євро, які будуть спрямовані на зелене відновлення енергетики України. Про це пише УНН з посиланням на ПРООН.

Деталі

Зазначається, що фінансова підтримка з боку Бельгії допоможе відремонтувати та відновити критично важливі енергетичні об'єкти, що забезпечить надання необхідних послуг мільйонам українців.

Ця інвестиція з боку Бельгії є вирішальним кроком на шляху до відновлення енергетичного сектору України та зміцнення його стійкості. Разом ми прагнемо забезпечити доступ українців до надійних джерел енергії, що є необхідною умовою для виходу з кризи та побудови сталого майбутнього

- заявив постійний представник ПРООН в Україні Яко Сільє.

Запропоновані заходи в межах цього партнерства будуть зосереджені на таких містах, як Київ, Харків та Одеса, де потреба в ефективних енергетичних рішеннях є найбільш актуальною.

У Фонді підтримки енергетики накопичено вже понад 550 млн євро - Шмигаль30.07.24, 13:30

Завдяки розгортанню систем резервної генерації та вдосконаленню місцевої енергетичної інфраструктури, ПРООН прагне посилити доступ до важливих послуг, таких як опалення, електроенергія та чиста вода. 

Нагадаємо

"Укренерго" підписало угоду з KfW про грант на 100 млн євро від ЄС на відновлення та захист енергетичної інфраструктури. Кошти підуть на модернізацію підстанцій, ремонт пошкодженого обладнання та посилення захисту об'єктів.

Популярні

Новини по темі