bayden-anonsuvav-veliku-promovu-do-amerikantsiv-pro-vazhlivist-pidtrimki-ukrayini

Байден анонсував "велику промову" до американців про важливість підтримки України

 • 2010880 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Президент США Джо Байден анонсував, що виступить із "великою промовою" до американців про важливість підтримки України, передає УНН.

Цитата

"Джо Байден анонсував, що незабаром виступить із "великою промовою" до американців про важливість підтримки України. Дата і час звернення наразі визначається, повідомили в Білому домі", - написав журналіст "Голосу Америки" Остап Яриш у соцмережі Х.

Додамо

Відповідаючи на запитання, чи він стурбований тим, що Сполучені Штати не зможуть надати допомогу, яку вони обіцяли Україні через безлад на Капітолійському пагорбі, Байден сказав: «Мене це хвилює... але я знаю, що є більшість члени Палати представників і Сенату від обох партій, які заявили, що підтримують фінансування України».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден відповів, чи обіцяв Зеленському ATACMs

Нагадаємо

3 жовтня вперше в історії США Палата представників проголосувала за відставку спікера.

Перед цим член Палати представників США республіканець Метт Гетц подав клопотання про усунення свого колеги Кевіна Маккарті з посади спікера нижньої палати Конгресу США. Гетц звинуватив Маккарті в тому, що він нібито уклав угоду з Білим домом під час переговорів про фінансування, щоб висунути закон про фінансову допомогу Україні. Своєю чергою Маккарті наголосив на тому, що він не спілкувався з Байденом і що жодної сторонньої угоди щодо України не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні можуть початися проблеми із зарплатами бюджетникам, якщо США не схвалять наступний пакет допомоги - WSJ

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Байден відповів, чи обіцяв Зеленському ATACMs

     • 5692695 переглядiв

    Суд арештував мера Сум і визначив заставу в 3 млн гривень

     • 513451 переглядiв