ukenru
avstraliya-ssha-i-yaponiya-ogolosyat-pro-finansuvannya-virobnitstva-vaktsin-v-indiyi

Австралія, США і Японія планують фінансувати виробництво вакцин в Індії - Reuters

 • 16663 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. Лідери країн Чотирьохсторонього діалогу з безпеки (Австралія, Індія, США і Японія) в рамках переговорів, які пройдуть 12 березня в форматі відеозв'язку, оголосять про досягнення угоди щодо фінансування збільшення виробничих потужностей Індії з випуску вакцин від нового коронавірусу. Про це повідомило у вівторок агентство Reuters з посиланням на свої джерела в вашингтонської адміністрації, передає УНН.

Що відомо

За їхніми даними, домовленості орієнтовані, зокрема, на індійські підприємства, що виробляють препарати для американських компаній Novavax і Johnson & Johnson. Мета країн, як пояснює агентство, в скороченні затримок у виробництві, прискорення вакцинації і боротьба з деякими мутаціями нового коронавірусу. Вироблені в Індії препарати будуть використані при вакцинації, зокрема, в країнах Південно-Східної Азії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна веде успішні переговори з Ізраїлем про взаємне визнання паспортів вакцинації — посол

Що передувало

Як повідомила раніше у вівторок прес-секретар Білого дому Джен Дженніфер Псакі, група країн регулярно проводила зустрічі на робочому рівні і на рівні глав зовнішньополітичних відомств, переговори в п’ятницю стануть першою зустріччю на рівні лідерів чотирьох країн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реєстрація китайської вакцини від COVID-19 в Україні: у МОЗ ухвалили рішення

Українські Національні Новини

Новини Світу