areshtovano-sverdlovyny-mineralnoi-vody-yaku-nezakonno-dobuvaly-za-uchastiu-menedzhera-profspilky-ta-kerivnykiv-sanatoriiv

Арештовано свердловини мінеральної води, яку незаконно добували за участю менеджера профспілки та керівників санаторіїв

 • 11539 переглядiв

Арештовані свердловини, з яких незаконно видобували мінеральну воду на сотні мільйонів гривень. Про це повідомило Державне бюро розслідувань, пише УНН.

Деталі

Проводячи досудове розслідування щодо фактів незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення ДБР з’ясувало, що заступник голови профспілок України у змові з керівниками низки державних та приватних санаторіїв організував незаконний видобуток мінеральної води та її комерційної реалізації. Вони незаконно надавалися переваги щодо придбання води кільком приватним підприємствам.

Мінеральна вода відпускалася за заниженими цінами та поза встановленими лімітами, чим завдавалися збитки державі у великих розмірах

- додали в ДБР.

У ході обшуків вилучено бухгалтерську документацію та зафіксовано порушення норм законодавства в частині видобутку мінеральних вод. Також суд наклав арешти на свердловини, з яких видобували мінеральні води.

Нагадаємо

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини звернувся до прем'єр-міністра України з проханням ініціювати звільнення голови Державної служби геології та надр за те, що він протягом 5 років не поновлював на роботі незаконно звільненого працівника, незважаючи на рішення судів.

Людство вперше вивело з рівноваги глобальний колообіг води - звіт18.10.24, 05:27

Анастасія Рябоконь

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Де в світі найдешевший та найдорожчій бензин: інфографіка

     • 92466 переглядiв

    Заступниця держсекретаря США прибула до Києва: що відомо

     • 12655 переглядiв

    Глава НАТО оголосив про "значну" військову допомогу Україні

     • 11400 переглядiв

    Ухилянт Шабунін займеться реформуванням ДБР - ЗМІ

     • 14219 переглядiв

    Україна повернула 501 полеглого воїна

     • 16053 переглядiв