alians-pryznachyv-novoho-kerivnyka-predstavnytstva-nato-v-ukraini

Альянс призначив нового керівника Представництва НАТО в Україні

 • 34117 переглядiв

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг призначив Патріка Тернера старшим представником Альянсу на чолі місії в Україні, який координуватиме зусилля НАТО і надаватиме оцінку ситуації в Україні до моменту набуття нею членства в НАТО.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг призначив старшого представника, який очолить представництво Альянсу в Україні. Ним став Патрік Тернер. Про це пише УНН з посиланням на пресреліз Альянсу.

Деталі 

Посаду Тернер обійме у вересні цього року. Раніше в різний час він був помічником Столтенберга з питань операцій, оборонної політики та планування. До того Тернер також обіймав низку вищих державних посад у Великій Британії — зокрема, міністра з питань оборони в посольстві Сполученого Королівства.

Для мене справжня честь бути призначеним Старшим представником НАТО в Україні. Я з нетерпінням чекаю на те, щоб очолити Представництво НАТО і дуже тісно співпрацювати з українською владою, а також із союзниками та партнерами НАТО, щоб допомогти надати Україні підтримку від НАТО

- заявив Тернер. 

Тернер як старший представник НАТО в Україні виконуватиме роль координатора взаємодії Альянсу з українською владою.

Він також координуватиме зусилля НАТО та надаватиме Альянсу оцінки та поради щодо ситуації в Україні.

Нагадаємо

Старший директор з питань Європи Ради нацбезпеки США Майкл Карпентер пояснив, що цивільний представник НАТО в Києві буде займатись управлінням процесом оборонних інституцій доти, доки Україна не стане членом НАТО".

Популярні

Новини по темі

Комітет ВР підтримав акциз на солодкі газовані напої

 • 22012 переглядiв